AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile 4 yıldır devam eden görevinden ayrıldığını açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, düzenlediği basın toplantısında İl Başkanlığı görevinden müsaade isteğinin, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Teşkilat Başkanlığının istişareleri sonucu kabul edildiğini açıkladı. 4 yıldır Balıkesir AK Parti İl Başkanlığını başarılı bir şekilde yerine getiren, çalışmaları kamuoyu ve teşkilat tarafından takdirle karşılanan AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, verilen karar neticesinde görevinden ayrıldı.

BASIN TOPLANTISINA YOĞUN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran’ın, İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok, AK Parti Balıkesir Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti  Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Balıkesir İlçe Başkanları katıldı. Duygusal anların yaşandığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verilirken, AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, 4 yıl birlikte görev yaptığı dava arkadaşlarına, basına ve Balıkesirli hemşehrilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN BAŞARAN, DAVA ARKADAŞLARINA ve BALIKESİRLİ HEMŞEHRİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran konuşmasında bundan sonra AK Parti’nin bir neferi olarak yoluna devam edeceğini söyledi. Başaran konuşmasında: “AK Parti Balıkesir  İl Başkanı olarak atandığım 6 Aralık 2019’dan bugüne kadar yürüttüğüm AK Parti Balıkesir İI Başkanlığı görevinden müsaade talebimin Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan istişare sonucunda kabul edildiği tarafıma bildirildi. Öncelikle;  Sözlerime, beni bu göreve önce atayan sonra da olağan il kongresinde aday göstererek seçilmemi sağlayan ve devamında da desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen, beraber yol yürümekten onur ve gurur duyduğum; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız ; Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a, Teşkilat başkanımız Sayın Erkan Kandemir`e, Marmara Bölge Başkanımız Sayın Halis Dalkılıç`a, Önceki Dönem Marmara Bölge Başkanımız Antalya Milletvekili Sayın Mustafa Köse`ye ve Her Dönem İl koordinatörümüz Denizli milletvekili Sayın Şahin Tin`e, Şehrimizdeki her türlü faaliyette, hizmette, çilede, mutlulukta, gece ve gündüz samimiyetle gayretle hassasiyetle beraber ve uyum içerisinde çalıştığımız Balıkesir Milletvekillerimiz; Genel Başkan Yardımcımız Sayın Belgin Uygur`a, Mustafa Canbey`e, İsmail Ok`a, Ali Taylan Öztaylan`a, Önceki Dönem Vekillerimiz; Sayın Adil Çelik`e, Sayın Yavuz Subaşı`ya, Sayın Pakize Mutlu Aydemir`e, İl Kadın Kolları Başkanım Sayın Meral Cengiz`e İl Gençlik Kolları Başkanım sayın Hüseyin Murat Uysal`a ve onların şahsında tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz`a ve Şahsında tüm Ekibine, Merkezde görev yapan Altıeylül Belediye Başkanımız Sayın Hasan Avcı`ya ve Karesi Belediye Başkanımız Dinçer Orkan`a  ve yine onların şahsında tüm İlçe Belediye Başkanlarımıza , tüm Belediye Meclis Üyelerimize, şu anda burada bulunan 20 İlçe Ana kademe Başkanımıza  onların şahsında Kadın Ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza, onların şahsında  tüm Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaşlarıma, Tabii ki 4 yıla yakın zamandır benimle yol yürüyen ev, iş, aş demeyen çok değerli dava ve yol arkadaşlarım Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyesi Arkadaşlarıma, bu Davaya bizden önce hizmet etmiş tüm Başkanlarımıza yönetim kurulu üyelerimize  mahalle başkanlarımıza sandık görevlilerimize üyelerimize fahri gönüllülerimize, İl Başkanlığımızda görev yapan çalışma arkadaşlarımıza, siz çok kıymetli, BASIN MENSUBU ARKADASLARIMA teşekkürlerimi,  sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

BAŞARAN: “2024’DE SEÇİMLERİ YİNE KAZANACAĞIZ”

Bütün dünyanın pür dikkat takip ettiği ve bir çoklarının da manipüle etmek istediği Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini kazandıklarını ifade eden Başkan Başaran, “Şimdi önümüzde 2024 Yerel Seçimlerimiz var. Balıkesir de bu seçimleri kazanacak, AK Partili olmaktan  onur duyan, canla başla çalışmaya  and içmiş bundan da  keyif alan bir teşkilat var. Başkanlar değişir, yönetimler değişir  ama istikametin ve ruhun asla değişmediği bir teşkilat var. Merkezi Hükümet ile uyum içerisinde çalışacak, Belediyeciliğin kitabını yazmış Ak kadroların seçilebilmesi için canla başla bu teşkilatlarımız yine çalışacaktır. Genel Başkanımızın tensipleri ve genel merkezimizin onayı ile her türlü yetkinliğe ve donanıma sahip,  milli ve manevi değerlerimizi kendine referans kabul eden, yöresiyle dokusuyla uyumlu, Milletimizin gönlüne girebilecek adaylarımız ile Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde bu seçimleri de kazanacağız inşallah.

“ÖZNESİ BALIKESİR OLAN HER KONUNUN TAKİPÇİSİ OLDUK”

Türkiye için, Balıkesir için, En doğrusu Ak parti sloganıyla; Türkiye Yüzyılı için, Türkiye’miz için, Balıkesir’imiz için, diliyoruz ve inanıyoruz ki yine KAZANACAĞIZ. AKPARTi  Balıkesir İl Başkanı olarak,  Öznesi Balıkesir Olan,  insani ve islami her konuyu kendimize vazife edindik, bunu yaparken de akmayan nehre köprü vadeden politikacı olmadık. Adaletli ve dürüst olduk. Bazen hoşlanılmasa da hayır dedik. Olmaz dedik. Ancak kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi de kimseye reva görmedik. Şiarımız Abdürrahim Karakoç üstadın şu dizeleri oldu; Amma gel gelelim  gönül yorgun düşerse yürek dilsiz kalırmış, insan herkese yetişir de kendine geç kalırmış. Biz de şimdi bu noktaya geldik.  Ben aciz ve fakat 4 yıla yakın bu şehre il başkanlığı yapmış Ekrem Başaran olarak son sözüm, AK PARTi Balıkesir İl Başkanlığımın nihayetlendiği bu günden itibaren, Hak ve Hakikat Davamızın siyasi hareketi olan AKPARTi`mizin dimdik bir neferi olarak bu yol ve davada istikamet üzere TEVAZU VE SADAKAT ile olacağımı iftiharla ifade etmek isterim. Sürçü lisan ettiysem af ola. Hepiniz haklarınızı helal ediniz. Ben varsa hakkımı  helal ediyorum. Kalın sağlıcakla” dedi.

UYGUR’DAN BAŞARAN’A ÇİÇEKLİ TEŞEKKÜR

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran’ın konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve İsmail Ok birer konuşma yaparak, Başkan Ekrem Başaran’a çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Belgin Uygur ayrıca Ekrem Başaran’a teşkilat adına çiçek takdim ederek başarılar diledi. Daha sonra AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran Balıkesir Basını, İl Yönetimi, İlçe Başkanları ve Kadın Kolları üyeleri ile fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler. (Ebru Erdem)