DEĞİRMEN BOĞAZI'NDA İMAR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tam 30 yıldır yılan hikayesine dönen Değirmen Boğazı bölgesindeki imar sorununu çözüme kavuşturdu. Göreve geldiği an konu ile ilgili çözüm talimatı veren Yılmaz'ın bu kararlılığı sonrası bölgedeki vatandaşlar Şubat 2024 tarihi itibariyle imar parseli tapularını alacaklar

Karesi Yenimahalle Mahallesi Değirmen Boğazı Mevkiinde 1993 yılından itibaren Mevzi İmar Planları ile Konut Amaçlı Yapı Kooperatifleri kurularak villalar yapılmıştı. Değirmen Boğazı Mevkii Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Arkeolojik SİT Alanı ilan edildiğinden, Mevzi İmar Planlarının yerine Koruma Amaçlı İmar Planlarının yapılması gerekmekteydi. Değirmen Boğazı Mevkiinde 30 yıldır çözülemeyen İmar Planı sorununun çözülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel YILMAZ göreve başladıktan sonra talimat verdi.

Arkeolojik SİT Alanında kalan Yapı Kooperatiflerine ait siteler, Mevzi İmar Planlı arsalar ve tarla vasfındaki taşınmazların Koruma Amaçlı İmar Planları Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak, Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Onayından sonra 2022 yılında kesinleştirildi. Yenimahalle Mahallesi Değirmen Boğazı Mevkiinde Arkeolojik SİT Alanı dışında kalan Yapı Kooperatiflerine ait siteler, Mevzi İmar Planlı arsalar ve tarla vasfındaki taşınmazların Revizyon İlave İmar Planları Büyükşehir Belediye Meclisinde Onaylandıktan sonra 2022 yılında kesinleştirildi.

Değirmen Boğazı Mevkiinde Koruma Amaçlı İmar Planı ve Revizyon İlave İmar Planına göre Arazi ve Arsa Düzenleme Sınırları Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından belirlenerek; İmar Uygulama Dosyalarının askı ilanı ve tapuya tescil çalışmalarına başlandı. Değirmen Boğazı Mevkiinde 30 yıldır çözülemeyen İmar Planı ve Mülkiyet Sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ’ ın talimatları ile çözüldü. Şubat 2024 yılı içinde vatandaşlara İmar Parseli tapularının dağıtım işlemine başlanacak. (Rabia Şevval Çakmak)