Bandırma Onyedi Eylül Ünivrsitesi Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, TRT tarafından 2015’ten bu yana düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda” 2023 yılında da finale kalma başarısı gösterdi.

Üniversite öğrencilerinin farklı kategorilerde projelerini sergileme fırsatı yakaladıkları yarışmada öğrenciler, üç farklı kategoride dört projeyle finale kalmaya hak kazandı.

Bu yıl ilk defa yüksek lisans öğrencilerinin de başvurularının kabul edildiği TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda yüksek lisans öğrencileri Sıla Solaklar ve Ayşegül Mballo, “Arjantinli Romancının Türkiye Tutkusu” isimli projeleriyle internet haberi kategorisinde finale kalırken, yine yüksek lisans öğrencisi Ünzile Bakar, “Sessiz Kızlar” adlı projesiyle aynı kategoriden finale kalma başarısını gösterdi. Podcast kategorisinde ise “Sanatın Ucundan” adlı projeleriyle Berkay Varol ve Cansu Yıldırım ile internet sitesi kategorisinde Ömercan Aktaş “yenimedyablog.com” isimli projesiyle finalde yarışma hakkı elde ettiler. (Necdet Pekmezci)