Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde de ihya edildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde de ihya edildi.
Tüm İslam aleminde olduğu gibi Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde Peygamberimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle bir dizi program düzenlendi. Mevlit Kandili dolayısıyla 4. Murat Camii’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif’in okunduğu, ilahiler ile kaside seslendirildi ve salavat getirilen program dualarla son buldu. Programa kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'İnşallah bu geceki atmosferi diğer günlerde yaşarız'

Halkın programa yoğun ilgi gösterdiğini belirten Camii İmamı Ali Rıza Turhan, 'Günlerden farklı bir gün, Peygamberimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatü vesselamın doğduğu gece. Halkımızın katılımı çok yoğundu Allah onlardan razı olsun. Ama bunu tek geceye sığdırmak doğru değil. Hayatımızın her anında kurana ve sünnete sımsıkı sarılarak neslimize Allah sevgisini aşılamazsak ibadetler yerleri böyle programlarda ve namazlarda boş kalır. Camimizi, İslamımızı ve Kuran’ımızı garip bırakmamak için Allah’a ihtiyacımız var. Bu gece çok güzel bir geceydi. İnşallah bu geceki atmosferi diğer günlerde yaşarız' dedi.