Balıkesir'de tezgâhlarda turşuluk sebzeler yerini aldı. Sonbahara sayılı günler kala kış ayına hazırlık yapmak isteyen ev hanımları turşu hazırlıklarına başladı.

Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez alışkanlıklarından biri olan turşu, tadına doyamadığımız meyve ve sebzeleri kışın da tüketebilmek için her sonbahar ve kış mevsimlerinde başvurduğumuz bir tür muhafaza yöntemi.
Balıkesir'de sonbahara sayılı günler kala evlerde kışlık gıda hazırlığı başladı. Vatandaşlar salça, konserve, turşu gibi gıda hazırlıklarını yapıyor. Pazarlarda da salçalık domates ve biber, turşuluk salatalık, biber, lahana, fasulye gibi ürünler vatandaşlara sunuluyor.
Balıkesir'de semt pazarlarında satılan turşuluk gıda fiyatları önceki yıla göre artış göstermiş durumda. Turşu yapmanın maliyeti de vatandaşları düşündürüyor. Pazar esnafından alınan bilgilere göre, turşuluk sebzelere yönelik talep yoğunluğu bulunuyor ancak artan fiyatlar nedeniyle vatandaşları düşündürüyor. (Haber Merkezi)