Karesi Kamçılı Mahallesinde Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce tamamı hibe olmak üzere dağıtılan fidelerde hasat başladı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda tamamı hibe olmak üzere dağıtılan 81.600 adet yerli ve milli Patlıcan (Aydın Siyahı), Biber (Seyrek-Menderes-Aybar-Bağcı Çarliston) ve Domates (Ege Pembesi-Lodos-Uraz98-Msc 50-1001) fidelerinde hasat başladı. İthal fide ve tohumlar yerine, yerli ve milli fidelerimizi toprakla buluşturan üreticiler hasatta yüksek verim elde etti. 
Karesi Kamçılı Mahallesinde yerli ve milli sebzelerde üreticilerin hasat heyecanına ortak olan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak için yerli ve milli tohumları üretmenin ve yetiştirmenin önemine değindi. Yapılan proğrama Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan başta olmak üzere Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul, Karesi ilçe Müdürü Resul Bütün, teknik personel ve üreticiler katıldı. (Haber Merkezi)