Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü FSC (Orman Yönetim Konseyi) sertifikasyon sistemine dahil oldu.

Orman Genel Müdürlüğünün "Sürdürülebilir orman yönetimi uygulamalarında öncü kurum olmak” vizyonu çerçevesinde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinde uluslararası standartları sağlayarak FSC (Orman Yönetim Konseyi) sertifikasyon sistemine dahil oldu.

Uluslararası FSC sertifikasyonundaki standartları gereği yapılan denetimde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce yürütünlen orman faaliyetlerinin başta ekolojik denge ve biyolojik çeşitliliğe zarar vermeden sürdürülebilir ormancılığın ilkeleri doğrultusunda ormanların korunması, işletilmesi, bakımı ve süreçte uygulanan teknikler ile bu teknikler uygulanırken alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, kullanılan teknik malzemelerin kullanım şekilleri yerinde incelenirken, yürütülen ormancılık faaliyetleri esnasında orman köylüsü ile kurum arasındaki ilişkiler hakkında da bilgiler alınarak tüm ormancılık faaliyetleri hakkında karşılıklı istişarelerde bulunuldu.
Denetim Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğünden başlayarak Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, İvrindi Orman İşletme Müdürlüğü, FSC Denetçisi Prof.Dr. Ahmet Sıvacıoğlu tarafından büroda ve sahada gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)