Denizli’nin ev sahipliğinde 20-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Denizli’nin ev sahipliğinde 20-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen Görme Engelliler Satranç Türkiye Şampiyonası, Pamukkale Yurdu Sosyal Tesislerindeki Konferans Salonunda yapılan ödül töreniyle tamamlandı. 81 ilden 451 sporcunun hamle yaptığı müsabakalar sonunda yapılan ödül törenine Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, federasyon yöneticileri, sporcular ve aileleri katıldı.

Görme Engelliler Satranç Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporculara ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan takdim etti .Kapanış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, engelli bireylerin desteklenmeleri halinde farklı branşlarda pek çok başarıya imza attıklarını kaydetti. Temmuz ayında B1 Altyapı Gelişim ve B Milli Takım Seçme Kampı ile hemen ardından B1 Süper Lig’e Yükselme Müsabakaları gibi, Görme Engelliler Futbolunda iki özel ve önemli organizasyona Denizli olarak ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan İlman, Görme Engelliler Satranç Türkiye Şampiyonasını da başarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyerek, tüm branşlarda engelli sporculara gereken her türlü desteği vereceklerini yineledi.