Anadolu’nun kapılarının açıldığı Sultan Alparslan’ın diyarı Muş’un Malazgirt ilçesinde, zaferin 952.

Anadolu’nun kapılarının açıldığı Sultan Alparslan’ın diyarı Muş’un Malazgirt ilçesinde, zaferin 952. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde hazırlanan etkinlikler devam ediyor.

Malazgirt Meydan Muhaberesi Tarihi Milli Parkı’nda ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçiler için hazırlanan etkinliklerde vatandaşlar, eğlenceli vakit geçirdi. Etkinliklerin ikinci gününde düzenlenen güreş müsabakalarını izleyen vatandaşlar, ok atma ve ata binme heyecanı yaşadı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanlarda oyunlar oynayarak güzel vakit geçiren çocuklar, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan stantlara yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, jandarmanın atlı birlikleriyle fotoğraf çektirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerini sürdüren Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, Malazgirt Meydan Muhaberesi Tarihi Milli Parkı’nda düzenlenen etkinliklerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada günün büyük bir bölümünü etkinlikler yaparak geçirdiklerini söyledi. Karataş, 'Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde alanda açtığımız 24 tane standımız ile çocuklarımıza, gençlerimize ve velilerimize hizmet veriyoruz. Saat 10.00’da etkinliklere başlıyoruz akşam saat 19.00’a kadar etkinliklerimiz devam ediyor. Etkinliklerimiz 3 gün boyunca devam edecek.' dedi.

Malazgirt’te düzenlenen etkinliklere katılan Havin Balcı, Malazgirt’in öneminden bahsederek, 'Malazgirt bizim için çok önemli çünkü Anadolu’nun kapıları buradan açıldı. Çok güzel etkinlikler vardı. At yarışlarını izledik, ok attık. Keyifli geçiyor.' şeklinde konuştu.