Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkyon, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bitlis’in Ahlat ilçesinde 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nın kurulduğu Çarho mevkisindeki millet bahçesinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 952’nci yılı etkinliklerine katılarak Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin eşsiz güzelliklerinin tanıtıldığı çadırı ziyaret etti. Bakır, telkari, el yapımı kilim dokumaları ve yöreye ait lezzetler ile coğrafi işaretli ürünlerin sergilenmesinin yanı sıra yöresel müziklerin de seslendirildiği çadırda incelemelerde bulunan Vali Akkoyun, bilgiler aldı.

Malazgirt Zaferi’nin anma programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Akkoyun, 'Bugün burada, tarihimizin önemli kilometre taşlarından biri olan 1071 Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünü anmak için bir araya geldik. Bu zafer, milletimizin tarihine damgasını vuran, büyük bir kahramanlık ve fedakarlık örneği olan bir dönüm noktasıdır. Bu etkinlik, sadece tarihimize değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimize, kültürel zenginliklerimize ve milli değerlerimize olan bağlılığımızı bir kez daha vurgulamamıza vesile oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de tarihimizi yaşatma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzun bilinciyle etkinlikte bulunduk. Şehrimizin eşsiz güzellikleri ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı çadırın yoğun ilgi görmesi bizleri ayrıca mutlu etti' dedi.
Vali Akkoyun, daha sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olma özelliğini taşıyan Selçuklu Mezarlığı’na ziyarette bulundu.