İzmir’in Bayraklı Belediyesi ve DİSK Genel İş 6 No’lu Şube arasında devam eden ek protokol görüşmeleri mutlu sonla bitti.

İzmir’in Bayraklı Belediyesi ve DİSK Genel İş 6 No’lu Şube arasında devam eden ek protokol görüşmeleri mutlu sonla bitti. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar göz önünde bulundurularak, bin 214 işçinin maaşlarında iyileştirme yapıldı, en düşük çalışan maaşı 18 bin TL’den, 22 bin 466 TL’ye yükseltildi.
Temmuz ayında yapılan toplu sözleşme ile işçi maaşlarında yüzde 20 oranında bir artış sağlayan Bayraklı Belediyesi, enflasyon oranları ve ülkenin içinden geçtiği ekonomik sıkıntıları da dikkate alarak, DİSK 6 No’lu şube ile sürdürdüğü ek protokol görüşmelerini tamamladı. Anlaşmaya varılan ek protokol sayesinde, işçi maaşlarında yapılan zam oranı toplamda yüzde 42,5’a yükseltildi. Bu zam oranıyla, Bayraklı Belediyesinde en düşük maaş 18 bin TL’den, 22 bin 466 TL’ye yükseltildi. Alınan karar bin 214 çalışanın yüzünü güldürdü.
Belediye ve sendika arasında süren görüşmeleri belediye bahçesinde heyecanla bekleyen belediye çalışanları, kararın açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı. İşçiler, Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı uzun süre alkışladı. Ek protokol çerçevesinde; 444 lira olan en düşük günlük yevmiye 570 liraya çıkartıldı. 79,2 lira olan günlük yemek yardımı 100 liraya, aylık bin lira olan erzak yardımı da bin 500 liraya yükseltildi.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 'İçinde bulunduğumuz ekonomik zorluklara rağmen, çalışma arkadaşlarımızın çektikleri sıkıntıları göz ardı edemezdik, etmedik. Ek protokol sürecinde, belediyemizin tüm imkanlarını zorladık ve yapabileceğimizi en üst seviyede yaparak sendikamızla mutabakata vardık. Aldığınız ücretler ananızın ak sütü gibi helaldir. Biz elimizden geleni yaptık, şimdi sıra sizde. Dört elle işimize sarılarak Bayraklı halkına layık olmak zorundayız. Tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun' dedi.