AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa’ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa’ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler. Bu hassasiyet ülkemizin ortak değeridir. Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir' dedi.
Türk Yahudi toplumu, Yunanistan’ın Kos Adası’ndaki Kal Şalom Sinagogu’nun 78 sene sonra yeniden açılması sonrasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e sosyal medya üzerinden seslenmiş, adada bulunan caminin harap durumuna üzüldüklerini iletmişlerdi. Topluluk, Miçotakis’e caminin onarımı için gönüllü olduklarını da bildirmişti.

'Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türk Yahudi toplumunun bu çağrısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’e ve tüm kutsal kitaplara faşist saldırılar sürerken, Yahudi vatandaşlarımız tüm dünyaya ve Avrupa’ya inanç hürriyetine ve değerlerine saygı anlamına gelen çok değerli ve nazik bir not iletmişler. Bu hassasiyet ülkemizin ortak değeridir. Tüm inançların özgürce yaşaması insanlık idealidir. Yahudi vatandaşlarımızı bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyoruz' dedi.