Denizli’nin 2023 yılının ilk sekiz ayında satrançtan atletizme, halterden güreşe kadar ev sahipliği yapılan ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 13 bin 312 sporcuyu ağırladığı bildirildi.

Denizli’nin 2023 yılının ilk sekiz ayında satrançtan atletizme, halterden güreşe kadar ev sahipliği yapılan ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 13 bin 312 sporcuyu ağırladığı bildirildi.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2022-2023 sezonuna ilişkin yaptığı faaliyetleri içeren analizlerini açıkladı. Spor Hizmetleri, Gençlik Hizmetleri ve Yurt Hizmetleri alanlarında Denizli genelinde hizmet veren kurumda, özellikle son dönemde ev sahipliği yapılan spor organizasyonları ile yatırım hamleleri öne çıkıyor.

İlk 8 ayda 13 bin 312 sporcu Denizli’ye geldi
Farklı branşlarda spor organizasyonlarının birbiri ardına gerçekleştiği Denizli’de, yılın ilk 8 ayında 13 bin 312 sporcunun Denizli’ye geldiği açıklandı. Temmuz ayında satrançın kalbinin attığı Denizli’de 1. Lig ve 2. Lig yarışmaları, Türkiye Kulüpler Şampiyonası ve Türkiye Kupası olmak üzere dört ayrı ulusal organizasyon düzenlendi.

Basketbol, ragbi, kriket, kick boks, atletizm, yamaç paraşütü, tenis, masa tenisi, triatlon, güreş, judo ve voleybol gibi branşlarda bölgesel ve ulusal düzeyde yarışmalar Denizli’de gerçekleşti. Engelli sporlarında ise Görme Engelliler Futbol B1 Ligi, Milli Takım Kampı ve Satranç Türkiye Şampiyonası gibi organizasyonların merkezi yine Denizli oldu.

Tesis yatırımlarında 11 proje tamam, 4 proje devam, 4 proje ihale bekliyor
2023 yılının ilk sekiz ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımları arasında yer alan 11 projenin kabulü yapıldı. Aralarında 2000 kişilik öğrenci yurdundan, tesis bakım onarımlarına, ilçelerde bulunan futbol sahalarının sentetik zemin yenilemelerine ve çevre düzenlemelerine kadar işler bulunuyor. Devam eden 4 projede ise Pamukkale Spor Kompleksi Futbol Sahası ve Atletizm Pistinin zemin yenileme, Başkarcı Futbol Sahası zemin, tel örgü, tribün ve çevre düzenlemeleri, Merkezefendi Tenis Kortları yenileme çalışmaları ile Öğrenci Yurtlarının yeni sezon için bakım ve onarım işlerinin bulunduğu bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım planına yeni alınan projelerden Merkezefendi’de bulunan Zafer Katrancı Futbol Sahası ile Serinhisar İlçe Futbol Sahasının zemin yenileme işleri ile Çivril Yurdu içine halı saha yapımı işinin önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. İhalenin ardından kısa süre sonra bu yatırımların da hızla hizmete gireceği kaydedildi.

'Sporda marka kent hedefimize koşuyoruz'
Ulusal düzeyde spor organizasyonlarının Denizli’ye kazandırılmasına çok önem veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu tür organizasyonların sporun gelişmesine ve şehrin ekonomisine katkılar sunduğunu belirtti. Denizli’nin sanayide ve üretimde marka değeri yüksek bir kent olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, spor organizasyonları noktasında da gelişmesi ve hakettiği yere ulaşması için göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmaları sürdüklerini söyledi. Modern tesislere ve gece gündüz demeden fedakarca çalışan tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını dile getiren İlman, 2022 yılında 28 organizasyonda 8600 sporcuyu ağırladıklarını, 2023 yılının ilk 8 ayında ise 43 farklı organizasyonda 13.312 sporcunun Denizli’ye geldiğini belirtti. İlman, Denizli olarak sporda marka kent olma hedefine koşar adım ilerlediklerini sözlerine ekledi.