CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’e tokat gibi cevap verdi.

Sosyal medyasından AKP’li Canbey’e cevap vermekte gecikmeyen CHP’li Sarı, “Kim yalan söylüyor, kim iftira atıyor Sayın Canbey? Bu fotoğrafı da mı unuttun? Kozörenli vatandaşların 8 aydır çektiği sıkıntıları yalanlamaya utanmıyor musun? Her şey gün gibi ortadayken, güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak niye? 8 aydır çözülemeyen sorunu ne zaman çözeceksiniz?” sorularını yöneltti.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın gündeme getirdiği Balıkesir’in sorunları yerel seçimler öncesi Cumhur ittifakını rahatsız etmeye devam ediyor. Balıkesir’in sorunlarına yerinde incelemeler yaparak dikkat çeken ve çözüm önerileriyle hem yerel hem de merkezi yöneticileri uyaran CHP’li Sarı, Balıkesir Altıeylül ilçesi kırsal mahallesi Kozören’in 8 aydır yaşadığı susuzluk çilesini gündeme getirince AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “yalan ve iftira siyaseti yapılıyor” iddiasında bulundu. 

CHP’li Serkan Sarı, Mustafa Canbey’e cevap vermekte gecikmedi. CHP’li Serkan Sarı sosyal medyasında “Kim Yalan Söylüyor, Kim İftira Atıyor Sayın Canbey? Bu fotoğrafı da mı unuttun?” başlıklı açıklamasında Canbey’i sert sözlerle eleştirdi. 

“Yerel seçimlere 7 ay kala AKP’li bir telaş aldı” diyen CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı açıklamasına şöyle devam etti:

“SORUNLARIN ÜSTÜNÜ HAMASET YAPARAK KAPATAMAZSINIZ”

 “Ülkeyi ve Balıkesir’i yönetemediklerini söylediğimizde hicap duymayan AKP’li yöneticiler hamaset yaparak becerisizliklerini, basiretsizliklerini ve iş bilmezliklerini örtmeye gayret ettiklerine tanıklık etmekteyiz. AKP’li Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de ‘yalan ve iftira siyaseti yapılıyor’ ifadelerini diline dolamış Kozören’deki su sorununun üstünü kapatmaya çalışıyor. Sorunların üstünü hamaset yaparak kapatamazsınız. Sayın Canbey’e ısrarla söylüyorum: ‘DSİ çökmüş, BASKİ de batmış!’ Neden mi Sayın Canbey? Daha önce de anlattım bir kez daha anlatayım! Çünkü, 20 yıldır liyakatsiz bir yönetim anlayışı ile içi boşaltılan kurumlardan biri de ne yazık ki Devlet Su İşleri (DSİ)’dir. DSİ gibi güçlü, başarılı, imzasını attığı zaman güvenilir bir iş yaptığı anlaşılan, köylünün, çiftçinin, üreticinin yanında olan bir kurumken bugün bir sondaj kuyusu sorununu 8 ay boyunca çözemez duruma düşürülmüştür. DSİ’nin başarısızlığının sorumlusu çalışanları ya da mühendisleri değildir, AKP iktidarının ülkeyi yönetemeyen anlayışıdır.”

“BASKİ 8 AY BOYUNCA NE YAPTI?”

Sayın Canbey’e de soralım? BASKİ 8 ay boyunca ne yaptı? Sayın Canbey diyor ki “Kozören mahallesindeki sorun, hem Büyükşehir Belediye Başkanımız, hem AK Parti milletvekili olarak bizlerin takibi altındadır”. Ne acı bir açıklama. Ne acı bir itiraf! İktidar sadece takip ediyor. Yani izliyor! AKP iktidardır ama muktedir değildir! ‘Sorun en kısa sürede de çözüme kavuşacaktır. Ancak hemşehrilerimiz üzerinden yalan siyaset üretmek, çamur atmak alçaklıktır’ diye açıklama yapmaktan da geri kalmayan Sayın Milletvekili Canbey’e bir şunu soruyorum: Her şey gün gibi ortadayken, güneşi balçıkla sıvamaya çalışmak niye? 8 aydır çözülemeyen sorunu ne zaman çözeceksiniz?

“SORUNU ÇÖZMEK İÇİN 10 GÜN MÜDDET!”

“Kontrol altında olduğunu söylediği sorundan 8 aydır Kozörenlilerin çekmediği çile kalmadı. İnsanların evinde 2023 yılında su akmıyor! Saray saltanatının gölgesi altında, doğruları söylememe prensibini kendine şiar edinen, Kozörenlilere ‘yalancı’ diyen AKP Balıkesir Milletvekilini bir an önce özür dilemeye davet ediyorum. Sizin yalanlarınıza karnımız tok. Millet, sizin basiretsiz yönetiminizden bıktı. Madem çözebiliyorsunuz size 10 günlük müddet. 10 gün içinde mahallenin su sorununu çözmediğiniz takdirde Büyükşehir Belediyesi’nin önüne Kozörenlilerle yürüyeceğiz. O zaman yüzümüze bakmaya utanacak mısınız, utanmayacak mısınız?” (Haber Merkezi)