Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 952.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla 'Fener Alayı' yürüyüşü yapıldı.

'Fener Alayı'na İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Bitlis Valisi Ömer Karaömeroğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, bazı kurum amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakamlık önünde toplanan ve 200 metre uzunluğunda Türk bayrağı açan kalabalık, mehteran takımı ve atlı birlikler öncülüğünde Selçuklu Çarşısı meydanındaki konser alanına kadar yürüdü.
Burada konser öncesinde bir konuşma yapan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, şanlı Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde Sultan Alparslan’ın torunları olarak bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yıldız 'Bin yıldır bu topraklarda tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet referansının kaynağı olan Ahlat’tayız.
Kubbet-ül İslam Ahlat’tayız. Malazgirt Zaferi öncesinde Ahlat’ta olmak bizler için büyük bir onur. Bin yıllık Selçuklu’yuz biz. Ahlat’ta, Malazgirt’te Sultan Alparslan’la Selçukluyuz. Her yıl Ahlat ve Malazgirt’te olacağız. Eskiyi hatırlayacağız, tarihimizi bileceğiz. Çünkü hatırlamak kendine gelmektir. Kendimize geleceğiz ve hep birlikte aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılındayız kutlu olsun. Şimdi önümüzde Türkiye yüzyılı var' dedi.
Daha sonra konuşan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, her gün sizler için konser havasında ve tadında olsun diye gayret edeceklerini belirterek, 'Bu millet o günü bize bahşeden ecdada, o günün şehitlerine sadakatle ahde etmiş bir toplumdur. Onun için onları da rahmetle yad ediyoruz' dedi. Program Hande Yener konseriyle devam etti.