BAÜN Akademik Altyapısını Güçlendirmeye Devam Ediyor.

BAÜN Rektörlüğü tarafından, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na yapılan yeni lisansüstü programlarının açılması yönündeki teklif kabul edildi. Kararın ardından üniversite bünyesinde 2023-2024 akademik dönemi itibariyle 1 doktora ve 2 yüksek lisans programının daha eğitimi başlatılacak.

BAÜN Rektörlüğü'nün yıl içerisinde YÖK'e yaptığı yeni yüksek lisans programlarının açılması teklifi YÖK Başkanlığı tarafından uygun görüldü. Ağustos ayı başında gerçekleştirilen YÖK Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararlar ile BAÜN Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Endüstri Mühendisliği doktora programı ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde; Spor Yöneticiliği ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dallarında tezli yüksek lisans açılması uygun görüldü.

Alınan kararlar ve açılacak yeni bölümler hakkında değerlendirmede bulunan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversitenin hedefleri doğrultusunda gerekli akademik alt yapının tamamlanması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurguladı. Akademik çeşitliliğin arttırılması ve öğrencilerin iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlanması maksadıyla yüksekokul, fakülte ve enstitülerdeki eğitim programlarını çeşitlendirdiklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “Balıkesir Üniversitesi yönetimi olarak değişen dünya ve gelişen teknolojik atılımlara uygun eğitimlere devam edeceğiz. İş dünyasından gelen talepler doğrultusunda yeni bölümler ve programlar açmaya gayret ediyoruz. İşte bu hedefle yeni farklı programların açılması için YÖK Başkanlığımıza yazı yazdık. Tekliflerimiz kabul edildi. Yeni öğrenci kabul edecek 6 bölümün açılmasının ardından 1 doktora ve 2 yüksek lisans programı da öğrenci alımına başlayacak. 2023-2024 akademik yılı bahar döneminde bu programları hazır hale getirmiş olacağız ve öğrenci alımlarına başlayacağız. Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)