Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Merkezi Derslikler ve Ofisler, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Konaklı Diş Hekimliği ve Yabancı Diller Yüksekokulu binalarında incelemelerde bulundu.
Ağustos ayı başında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü olarak göreve başlayan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, üniversitenin projeleri ve çalışmaları hakkında incelemelerini hızlandırdı. Birim toplantıları ve proje çalışmalarına hız kesmeden devam eden Rektör Türkdoğan, Kestel Yerleşkesinde bitme aşamasındaki Merkezi Derslikler ve Ofisler binasında incelemelerde bulunduktan sonra, Konaklı’daki Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ile Diş Hekimliği ve Yabancı Diller Yüksekokulu binalarını da gezerek bilgi aldı. Genel Sekreter Alper Özyürek’in eşlik ettiği incelemede ilk durak Merkezi Derslikler ve Ofisler binası oldu. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Kaya ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ahmet Yüce’den bina hakkında detaylı bilgi alan Rektör Türkdoğan, binanın önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi.

'Diş Hekimliği Fakültesinde eğitimin kalitesi yükseliyor'
Konaklı’daki Diş Hekimliği Fakültesi binasını Dekan Prof. Dr. Gülsün Yıldırım Aydın ile birlikte gezen Rektör Türkdoğan, binada yeni eğitim-öğretim döneminde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Rektör Türkdoğan, Diş Hekimliği Fakültesinin malzeme, araç-gereç ve binanın yeterliliğinin artırılması yönünde talimat verdi. Daha sonra Konaklı Diş Hekimliği ve Yabancı Diller Yüksekokulu binasına geçen Rektör Türkdoğan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fidel Çakmak ve Başkan Hasan Kaya’dan burada yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Türkdoğan, buradaki çalışmaların 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi başlamadan tamamlanacağını dile getirdi.

'Çalışmalarımız hız kesmeden sürecek'
Bina incelemelerinin ardından açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Türkdoğan, genç bir üniversite olan ALKÜ’nün öğrencilerine en iyi imkanları sunmak için her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini vurguladı. Üniversitenin tüm fakülte ve birimlerinde araç-gereç, bina yeterliliği konularında sorun yaşamadan eğitimin süreceğini ifade eden Rektör Türkdoğan, 'Genç bir Üniversite olmamızla birlikte öğrencilerimizin her zaman yanında oluyoruz. Her yıl kendini geliştirmesini sürdüren Üniversitemiz, yeni dönemde de öğrencilerimize güzel imkanlar sağlıyor olacak. ALKÜ Ailesi olarak ülkemizin yarınlarına ışık tutacak gençlerimize daha iyi imkanlar sunmak için çalışmalarımız hız kesmeden sürecek' dedi.