Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı'nın öncülüğünde, ilçe kongreleri Erdek ilçesi ile başladı.

Erdek İlçe Kongresi'nde tek listeyle gidilen seçimde Hale Tuna, İlçe Başkanlığına seçildi. Kongreye, CHP Balıkesir milletvekilleri, İl Yöneticileri, önceki dönem milletvekilleri, Bandırma ve Erdek Belediye Başkanları katıldı.

CHP'nin Balıkesir ilçe kongreleri Manyas'ta  sürdü. Manyas İlçe Kongresi'nde Isfendiyar Ülker, İlçe Başkanı olarak seçildi. Kongrede, geniş bir CHP kadrosunun yanı sıra, çok sayıda partili de yer aldı.

Havran'da gerçekleşen kongrede ise Bedri Şahin, İlçe Başkanlığı görevine getirildi. Havran İlçe Kongresi, partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Kepsut ilçesindeki kongrede, tek listeyle gidilen seçimde Oğuz Arslan ilçe başkanı olarak seçildi. Ayvalık İlçe Kongresi'nde ise Hüseyin Şalmanlı, İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, devam eden ilçe kongrelerinin ardından yaptığı açıklamada, "CHP Balıkesir İl Başkanlığı olarak
Balıkesir tarihinde ilk kez rekor düzeyde kadın ve gencin delege seçilmesini sağladıklarını söyledi.
İl Başkanı Köybaşı, “Balıkesir tarihinde ilk defa bu kadar kadın ve genç arkadaşımız delege seçildi. Tüm ilçelerde 3650 delegemizin 860'ı kadın, 310'u genç yol arkadaşımız oldu. Siyasette yenilenme ve değişim kadın ve gençlerin önünün açılması ile sağlanıyor. Mahalle delegeliklerinde en çok kadın ve gencin seçilmesini sağladık, şimdi bu artışın ilçe yönetimlerinde olmasını destekliyor ve istiyoruz.

Moral bozukluğunu attık
Delege seçimleri ile oluşan hareketliliğin Erdek ile başlayan ilçe kongreleri ile daha da arttığını kaydeden CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Tüm ilçelerimizde yapılan delege seçimlerinde yaşanan hareketlilik ile partililerimiz üzerlerindeki moral bozukluğunu attı. İlçe kongrelerimiz ile bu olumlu hava daha da artacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Balıkesir’de birinci çıkmıştık. Bu sonucu yerel seçimlere de taşıyarak Balıkesir Büyükşehir ve ilçe belediyelerini kazanacağız,

CHP Balıkesir İl örgütü olarak 20 ilçemizle, birlik ve beraberlik içerisinde son seçimlerdeki çıtayı daha yukarılara taşıyacağımıza, nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum.
 Yeni seçilen ve seçilecek tüm başkanlarımıza ve yönetimlere başarılar diliyorum, bugüne kadar yönetim kurullarında emek veren yol arkadaşlarıma da yürekten teşekkür ediyorum.Omuz omuza hep birlikte Güçlü Örgüt güçlü CHP" dedi. (Haber Merkezi)