Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu, son dönemde artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, Veteriner Hekimlerin, darp edildiğini, öldürüldüğünü söyledi.

Tanrıkulu, “Yaşatmayı ve şifa vermeyi ilke edinmiş bir meslek grubu olarak, sesimizi duyurmak için kritik noktalar ve durumlar hariç tüm çalışma alanlarımızda 21 Ağustos Pazartesi günü bir gün süreyle iş bırakacağız” dedi.

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdayi Tanrıkulu, yaşamın tüm alanlarında kadına, çocuğa, hayvana ve doğaya karşı uygulanan şiddetin, sağlık alanında da hızla arttığını ve artık dayanılmaz bir boyuta geldiğini söyledi.

Tanrıkulu, “Veteriner hekimler de bu şiddetin en büyük mağdurlarından olmakta, mobbinge, tacize, linçe, şiddete uğramakta, darp edilmekte, hatta öldürülmektedirler. 2022 yılı Nisan ayında, tam da Dünya Veteriner Hekimler Günü öncesinde, toplum sağlığını korumaya çalışırken görevi başında öldürülen Veteriner Hekim Volkan Lale’nin katilinin cezası henüz kesinleşmemişken, geçen ay İzmir’de, geçtiğimiz hafta da başka bir meslektaşımız Ankara’da muayenehanesinde saldırıya uğradı. Sağlığın her canlı için hak olduğunu savunarak, hayvan sağlığı için ülkenin en ücra köşelerinden kent merkezlerine kadar her yerde hizmet veren veteriner hekimler, mesleklerinin doğası gereği aynı zamanda halk sağlığının da koruyucusudurlar.

Oysa geçtiğimiz yıl, bir yetiştirici ‘köye hayvanlarımıza aşıya gelecek veteriner hekimi bu köye sokmayacağım’ diyerek, silahlı fotoğrafını çekinmeden sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Ancak unutulmamalıdır ki; veteriner hekimlerin toplum için sağlıklı gıdanın kontrolünü yaparken baskıya, mobbinge uğraması, aşılamaya giderken tehdit edilmesi, üreticiye destek olurken güvende olmaması, yerel yönetimlerde sahipsiz  hayvanlar için çalışırken mobbinge, linçe uğraması, kendi öz sermayesi ile kurduğu muayenehanesinde güvenli olmayan koşullarda çalışmak zorunda bırakılması, esasen toplum sağlığının, hayvan refahının, ülke hayvancılığı ve ekonomisinin saldırıya şiddete uğramasıdır. Veteriner hekimlerin, hangi alanda çalışırsa çalışsın aynı zamanda kamu hizmeti verdiği göz ardı edilmemelidir” dedi.
Açıklamasında görevi başında şiddete uğrayan meslektaşları Veteriner Hekim Ceren Eroğlu’nun yanında olduklarını söyleyen Tanrıkulu, “Yaşatmayı ve şifa vermeyi ilke edinmiş bir meslek grubu olarak, sesimizi duyurmak için kritik noktalar ve durumlar hariç tüm çalışma alanlarımızda 21 Ağustos Pazartesi günü bir gün süreyle iş bırakacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Tüm vatandaşlarımızın anlayışını bekliyor ve esasen toplumun karşı karşıya olduğu riskleri gündeme getirecek olan bu eyleme destek olmaya çağırıyoruz” dedi.  (Haber Merkezi)