Gönen 15. Ulusal Oya ve Çeyiz Festivali etkinlikleri içinde yer alan ve iki dalda yapılacak yarışmada başörtüsü ve oda takımı ile Gönenli Kadınlar hünerlerini sergileyecek.

Yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz “Geleneksel kültürümüzün ve el sanatlarımızın en önemli örneklerinden birisi olan el emeği göz nuru olarak tabir edilen şehrimizin marka değeri bu kültürel mirasın tanınması ve korunmasını desteklemek, gelişerek yaygınlaşmasını sağlamak, bu alanda eser verecek yeni yetenekleri keşfetmek ve gelenekten yararlanıp özgün eserler üretmeye teşvik etmek amacıyla Kadıneli Projemizin ev sahipliğinde Ulusal Oya ve Çeyiz Festivalimiz de bu yıl oya tasarım yarışması düzenliyoruz.
Yarışmamıza maharetli kadınlarımızın yoğun katılım sağlayacağına inanıyorum tüm katılımcı emektar kadınlarımıza şimdiden kolaylıklar diliyorum” dedi.
Gönen’de ikamet etme zorunluluğu olan yarışmaya katılacak kadınların en geç 29 Ağustos Salı günü mesai bitimine kadar Gönen Belediyesi Ömer Seyfettin Kültür Merkezine başvurmaları gerekmektedir.
İki dalda düzenlenen yarışmada dereceye girenlere; Birinciye 3 Küçük altın, İkinciye 2 Küçük altın, Üçüncüye ise 1 küçük altın verilecek, dereceye girenlerin  ödülleri 6 Eylül akşamı düzenlenecek konser etkinliği öncesinde takdim edilecek. (Haber Merkezi)