Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Damızlık Koç Dağıtımı töreninde destekleyen herkese teşekkür etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kepsut Belediyesi’nin birlikte kurduğu Damızlık Üretim Tesisinden seçilen ve Halk Elinde Islah Projesinde yer alan elit sürülerden alınan 500 dişi, 50 erkek damızlık küçükbaş hayvan; yüzde 75 hibeyle 10’ar dişi, birer erkek damızlık olmak üzere 50 üreticiye dağıtıldı. 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, çiftçileri her alanda desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Cankul, "Ve söz verdiğimiz gibi çiftçilerimize her alanda destek olmaya devam ediyoruz. Kepsut Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yürüttüğümüz projelerden biri de "Damızlık Koç" üretim çiftliğimizde gerçekleştirdiğimiz "Balıkesir Kuzusu" olarak tescillenen kaliteli ırk hayvanlarımızın üretimidir. Bu değerli hayvanları ilçemizdeki sürü sahiplerine kazandırmaya devam ediyoruz.
Bugün gerçekleştirdiğimiz kura programıyla kuzularımız sahiplerine teslim edildi. Projemiz ilerlemeye devam edecek ve ilçemizdeki kuzu yetiştiricilerinin sürülerini kaliteli ırk olarak geliştirme çabalarını sürdüreceğiz. Damızlık Koç Dağıtım Törenimize katılan ve en büyük destekçimiz olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'a, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Sayın İsmail Ok, Sayın Dr. Mustafa Canbey'e, İlçe Kaymakamımız Sayın Harun Arslanargun'a, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Erkan Alkan'a, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sayın Serkan Akça'ya, Zabıta Dairesi Başkanı Sayın Vehbi Yörük'e, AK Parti Kepsut İlçe Başkanı Sayın Mehmet Yılmaz'a, ilçemizin değerli kurum amirlerine, kıymetli muhtarlarımıza ve sevgili hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. (Haber Merkezi)