MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI “EMEKLİMİZ EKONOMİK SOYKIRIM KURBANI”

Sarayın günlük harcamasının 15 milyon lira olduğunu hatırlatan CHP’li Serkan Sarı, “2 bin emeklinin aylığını bir günde harcayan Erdoğan, emeklinin ekonomik soykırımda neler çektiğini nasıl anlasın? Emeklinin günlük 250 lira kazancının 60 bin katını Saray bir günde harcıyor! İtibarı değil emekliyi düşünmesi gereken Saray, kemeri emekliye sıktırıyor!” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, her fırsatta “büyümeden ve refahtan” söz eden AKP iktidarının emeklilere ne büyümeden ne de refahtan pay verdiğini söyledi. Sarı, “Recep Tayyip Erdoğan ‘Türkiye'yi her yıl yüzde 5 büyüttük’ derken büyüyen emeklinin bütçesindeki gedik. Emekli, AKP’nin beceriksiz ekonomi politikalarında her geçen gün büyüyen enflasyona ezdirildi. Emekli, ekonomik soykırımın kurbanı” değerlendirmesinde bulundu.
CHP’li Serkan Sarı, en düşük 7 bin 500 lira maaş alan emeklinin nasıl geçindiği konusunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zerre kadar fikri olmadığını ifade etti. “Sarayın günlük harcaması 15 milyon lira” diyen CHP’li Sarı, “2 bin emeklinin aylığını bir günde harcayan Erdoğan nasıl anlasın emeklinin ekonomik soykırımda neler çektiğini? Emeklinin günlük 250 lira kazancının 60 bin katını Saray bir günde harcıyor! İtibarı değil emekliyi düşünmesi gereken Saray, kemeri emekliye sıktırıyor!” diye konuştu.
Açlık sınırının 11 bin 658 TL, yoksulluk sınırının da 37 bin 974 TL olduğunu belirten CHP’li Sarı, “7 bin 500 lira aylık alan emeklimizi, 3 bin 750 TL ile 5 bin 625 TL arasında dul yetim maaşı alan insanlarımızı yoksulluğa mahkum etmek AKP iktidarının ekonomik soykırımının en somut göstergesidir” diye konuştu.  (Haber Merkezi)