Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı Yöneylem Araştırma Şirketi'in gerçekleştirdiği ‘Türkiye Siyaset Paneli Ekonomik Krizin Vatandaş Üzerindeki Etkileri’ anketinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yöneylem Araştırma’nın gerçekleştirdiği ‘Türkiye Siyaset Paneli Ekonomik Krizin Vatandaş Üzerindeki Etkileri’ araştırmasına göre, vatandaşların yüzde 67’sinin hayat standartlarını kaybetmekten korktuğunu belirtti. Başkan Köybaşı anket sonucunu değerlendirerek AKP iktidarının 21 yıllık enkaz bıraktığını ifade ederek:" bugün eylem Araştırma Şirketi geçtiğimiz hafta yaptığı bir anket sonucunu bizlerle paylaştı bu anket sonucuna göre Türkiye'nin yüzde 67'sinin standartlarını kaybetmekten, asgari ihtiyaçlarını karşılayamamaktan, eğitim alamamaktan ve borçlarını ödeyememekten korktuğu belirtildi. Vatandaşların yüzde 67'si hayat standardını kaybetmekten korkarken hayat standardını kaybetmekten korkmayanların oranı yüzde 25,6 oldu. Vatandaşların yüzde 58,6’sı sağlık harcamalarını karşılayamamaktan korkuyor. Vatandaşların yüzde 34,7’sinin ise bu konuda bir endişesi bulunmuyor. Vatandaşların yüzde 62'si asgari ihtiyaçlarını karşılayamamaktan korkarken 29,4’ünün böyle bir korkusu bulunmuyor.

"BU HALK BUNU HAK ETMİYOR"

Katılımcıların yüzde 55'i kendisinin ya da aile bireylerinin eğitim alamamasından endişe ederken yüzde 39,8’inin böyle bir endişesi bulunmuyor. Vatandaşların 53,4’ü işini kaybetmekten veya iş bulamamaktan korkarken 40,6’sının bu yönde bir endişesi bulunmuyor. Ankete katılanların yüzde 64'ü borçlarını ödeyememekten korkarken 28,3’ünün böyle bir endişesi bulunmuyor. AKP'nin 21 yıllık enkazı ortada. Vatandaşlar artık korkuyla yaşıyor. Her yeni güne uyanırken acaba bugün ne olacak, neyimi kaybedeceğim diyerek güne başlıyorlar. Herkes tedirgin, Türkiye'de yaşanan bir gün bir diğer günü tutmuyor. AKP ise gün geçtikçe arkasında onarılması daha da güç bir enkaz bırakıyor. Ekonomik, sosyal, siyasal vb. birçok sorunu çözmek yerine hâlâ her şey düzelecek masalıyla halkı alenen kandırmaya devam ediyor. Bu halk bunları hak etmiyor" dedi. (Haber Merkezi)