KÖRFEZİN “BEKLENEN FESTİVALİ” BAŞLIYOR.

Burhaniye Belediyesi tarafından 32 yıldır düzenlenen “Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali” bu yıl 16-20 Ağustos tarihleri arasında 33. kez sanatseverlerle buluşuyor. Festival programı ve katılacak sanatçılar şimdiden sanatseverleri heyecanlandırmaya başladı.

16-20 Ağustos tarihlerinde 5 gün sürecek festival programı; konserlerden müzikallere, dinletilerden söyleşilere, tiyatrolardan çocuk şenliğine kadar geniş bir yelpazede her kesime hitap edecek. Gelenekselleşen festival için tatil rotasını Burhaniye’ye çeviren turistlerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden bu yıl da yoğun katılım bekleniyor. Dokuz farklı noktada gerçekleşecek festival için toplu sünnet, satranç turnuvası, trap yarışması, çocuk şenliği gibi etkinlikler de festival programında yerini aldı.

Ören Meydanı’nda kurulan sergi ve stantlar ile vatandaşlar, ücretsiz sergilerde el emeği ürünlerini sergileme imkanı bulacaklar.

İŞTE MERAKLA BEKLENEN SANATÇILAR…

Müzik dünyasında Hande Yener, Sefo, Haluk Levent, Melek Mosso, Yaşlı Amca, Adamlar grubu Taylıeli Amfi Tiyatro ve Ören Sahil’de binlerce dinleyicisiyle buluşacak. Ayrıca Ören Sahne ile İskele Sahnede yapılacak dinletiler ile Burhaniye Belediyesi vatandaşlara ücretsiz konserler ve dinletiler sunacak. Dinletiler için Festivalin konukları ise: Celo Boluz, Grup Nostalji, DuoSis, Cihan Yıldız olacak. 

SABAHATTİN ÂLİ, AŞIK VEYSEL ve NAZIM HİKMET ANILACAK…

UNESCO’nun 2023 yılını Aşık Veysel yılı ilan etmesine binaen Veysel Belgeseli sunulacak ve sanatçı Cengiz Özkan Veysel’in türkülerini seslendirecek. Sabahattin Âli anmasında Ferhat Göçer Ören Amfi’de Aldırma Gönül tiyatro oyununu sergileyecek. Ortadirek Tiyatrosu ise Nazım Hikmet’in anlatıldığı Nar-ı Nazım oyunu ile izleyiciyle buluşacak.

ÖREN MEYDAN VE İSKELE’DE SÖYLEŞİLER…

Festival boyunca Deprem Bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ö. Ahmet Ercan, Usta Gazeteci Can Ataklı, Eski Milletvekili ve Sanatçı Berhan Şimşek, İstanbul Barosu Eski Başkanı Av.Turgut Kazan, Everest Dağı'na tırmanmayı başaran ilk Türk olan ve AKUT'un kuruluşunda yer alan Nasuh Mahruki , Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile keyifli söyleşiler yapılırken Şair Ataol Behramoğlu da müzisyen Haluk Çetin ile şiir dinletisi gerçekleştirecek.

TİYATROLAR VE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ İLE DOLU DOLU PROGRAM

Festival boyunca çocuklar da unutulmadı. Hafta sonu olacak çocuk şenliğinin yanı sıra iki gün üst üste “Vikingler Doğa Koruyucuları” ve BBKT’nin Kahraman Ağustos Böceği isimli tiyatroları çocuklar için sahnelenecek. Festivalde Ruh Öküzüm isimli tiyatro gösterimi ise Ören Amfi Tiyatroda izleyicileri ile buluşacak. (Burhaniye Belediyesi)