Bileti kesilen ve Altıeylül Belediye koridorlarında "Yolcudur abbas, bağlasan durmaz" havasında takılan Hasan Avcı adaylığı ile ilgili süreci riske girince yedek akçesini devreye soktu.

Kerameti kendinden menkul Ömer Munis'i Altıeylül Belediyesi'ne Belediye Başkan Adayı yapmaya çalışan Hasan Avcı koltuğu Yücel Yılmaz ve ekibinin belirleyeceği adaya kaptırmamak için savaş çanlarını çalmaya başladı... Fakat Hasan Avcı, her siyasi stratejisinde olduğu gibi bu sefer de yine duvara toslayacak!

Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi gerginlik yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Daha önceleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayalleri kuran Hasan Avcı ve ekibi, hedefleri küçültüp, hayal dünyasından çıkıp gerçekler ile yüzleşince, ellerinde avuçlarında kalan son kale olan Altıeylül Belediyesini yeniden alma derdine düştü.

Genel Merkez ile arası bozuk olan, fakat çevresine her akşam Reis Erdoğan ile telefonda görüşüyormuş gibi yapan Hasan Avcı, kendisinin yeniden aday gösterilme durumu riske girince, yedek kulübesinde oturttuğu Ömer Munis planını devreye soktu. Başkan Hasan Avcı Genel Merkez ile arası ne durumda olursa olsun hem kendi, hem de Ömer Munis Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı olarak sahaya çıkacak. 

Plan çok basit... "Ben olmassam Ömer olur... Çark döner, akçeli işler yine bizi bulur"... Hatırlar mısın Sayın Hasan Avcı... Ne diyordu Reis Erdoğan o meşhur Sezai Karakoç şiiirinde.... "kader deme kaderin üstünde bir kader vardır".... Bekle... Senin bir hesabın var... Elbet senin hesabının üstünde hesap yapan birileri vardır.

Ahmet Namlı