Kütahya’da Daşgın çiftinin hobi amacıyla kurduğu lavanta bahçesi şimdi gelir kapıları oldu.

Kütahya’da Daşgın çiftinin hobi amacıyla kurduğu lavanta bahçesi şimdi gelir kapıları oldu.
İsmail-Emine Daşgın çifti, 8 yıl önce Kütahya merkeze bağlı Aloğlu köyündeki 1,5 dönümlük araziye hobi amaçlı lavanda dikti. Çift, lavanta bahçesini yıllar içerisinde 30 dönüme kadar çıkartarak, üretimi gelir kapısı haline dönüştürdü. Kütahyalı çift, lavantanın yağını, suyunu, sabunu, buketi, tozu ve tohumu elde ederek, internet üzerinden satışını yapıyor.
57 yaşındaki Emine Bayram Daşgın, 'Eşimle 8 yıl önce atalarımızdan miras kalan tarlaya hobi amaçlı olarak lavanta diktik. Daha sonra da bu alanı genişlettik. Şimdi lavantaya ait ne varsa hepsini yapıyoruz. Lavantanın yağını, suyunu, sabunu, buketi, tozu ve tohumu elde ederek, internet üzerinden satışını yapıyoruz. Bahçemiz özellikle bu günlerde fotoğraf çektirmek isteyenlerin akınına uğruyor. Köy yolu ile bahçe arasındaki 500 metrelik araç güzergahının bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yetkili mercilere başvurduk. Ancak olumlu bir sonuç alamadı. Eğer bu yolumuz yapılırsa, hem bizim için hem de ziyaretçiler için büyük kolaylık olacak' dedi.
Kütahya’da lavanta üretimine öncülük yapmanın mutluluğunu da yaşadıklarını kaydeden 63 yaşındaki İsmail Daşgın, 'Hobimizi işe dönüştürmenin yanı sıra çorak arazileri ekonomiye kazandırmanın bahtiyarlığını da yaşıyoruz. Ben ve eşimin çabasıyla Kütahya ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz' diye konuştu.
Lavanta hasadının bir kaç hafta içerisinde başlayacağını belirten Daşgın, araziye fotoğraf çektirmek için gelenlerden herhangi bin ücret talep etmediklerini sözlerine ekledi.