Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi, ressam Oya Yavuz’un, “Geleneksel Sürrealist Dokunuşlar” adlı tezhip ve minyatür sergisine ev sahipliği yapıyor.

13 Ağustos akşamına kadar gezilebilecek olan serginin açılışına çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılışı, Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sanat Koordinatörü Erkan Cılak tarafından gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan sanatçı, emekli olduktan sonra, hobi olarak başladığı geleneksel Türk sanatlarından Tezhip ve Minyatüre gönül verdiğini söylüyor.  

Özgün tasarımlar ve sürrealist eklemelerinin kendi tarzını oluşturduğunu ifade eden ressam Oya Yavuz, “Araştırmacı kişiliğimi de çalışmalarıma yansıtarak tarihi detaylara önem veriyorum. Tarihin izlerini modern bir bakış açısıyla harmanlayarak kendime özgü tarzıma yansıtıyorum. On yılı aşkın süredir bu sanatları öğrenmeye ve icra etmeye devam ediyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunu eğitmen Sayın Yeşim Zilayaz ve çağdaş minyatür sanatçısı Arya Kamalı’dan dersler aldım. Yıllar içinde pek çok karma sergiye katıldım” diye konuştu. (Haber Merkezi)