14 Eylül akşamı Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amiftiyatro’da yapılacak açılış töreninin ardından film gösterimleri, söyleşiler ve çocuklar için düzenlenecek özel gün Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Ayvalık Sanat Fabrikası, Küçük Han, Askev Sera, Kraft ve Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde gerçekleşecek. Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin programında yer alacak filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Seyir Derneği tarafından 14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali için geri sayım başladı. Festivalde bu yılın merakla beklenen, dünya festivallerinde dikkatleri üzerine çeken yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle buluşacak. Film gösterimleri sonrası gerçekleşecek söyleşiler ve güncel konulara dair panellerle sinema dolu günler yaşanacak. Genç Sinema programı kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrenciler sinema profesyonelleriyle buluşacak. Festivalde çalışma deneyimi kazanırken çocuklar içinse   17 Eylül Pazar günü tüm güne yayılan etkinliklerle dolu bir “Çocuk Günü”  düzenlenecek.

Direktörlüğünü Azize Tan’ın, program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstlendiği Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Ayvalık Belediyesi, Avrupa Birliği projesi CultureCivic: Kültür Sanat Destek Programı, Kürşat Ayvalık, Bilginer-Melin Ayvalık Sanat Kültür Eğitim Vakfı, Hollanda Konsolosluğu, Paribu, OGM Pictures, Mey|Diageo, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalıkzade, Çöp(m)adam, Fransız Kültür Merkezi’nin değerli katkılarıyla gerçekleşecek.

Festivallerin düzenlendiği şehirle bağını vurgulamak isteyen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ayvalık’ta yaşayan sanatçıların eserlerini festival afişine taşımaya devam ediyor. Festival, Ayvalık’ta yaşayan sanatçı Tunca’nın Bedbahtlıklar ve Yeni Hazlar adlı kişisel sergisine ait bir eserinden ilhamla görsel tasarımını Erdem Yılmaz’ın hazırladığı afişle seyirciyle buluşuyor.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 150 senelik bir mirası devralmış olmanın bilinciyle hareket eden Mey|Diageo’nun katkılarıyla geçen yıl ilk kez verdiği “Yeni Bir …” Ödülü’nü bu yıl da vermeye devam ediyor. Festivalin, genç sinemacıların yetişmesi ve teşvik edilmesi konusundaki amacını da yerine getiren ödül, kategori ayrımı olmaksızın, o yıl içinde sinema alanında gösterdiği başarıyla dikkatleri çeken yeni bir yönetmen, oyuncu, senarist, kurgucu, ses tasarımcısı vb. gibi, teşvik edilmesi gerektiği düşünülen bir sinemacıya verilecek. Kültür ve sanatın hayatımızdaki önemine inanan Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilecek 50.000 TL değerindeki ödülün sahibi festivalin açılış gecesinde açıklanacak.

“Yeni Bir …” Ödülü’nün seçici kurulunda ise bu yıl, yönetmen, senarist, yazar, yapımcı ve ressam Tayfun Pirselimoğlu, yapımcı Dilde Mahalli, kurgucu ve yönetmen Eytan İpeker, sinema yazarı-film programcısı Nil Kural ve oyuncu Selen Uçer olacak.

Godard Anısına Nefret / Le Mépris Gösterilecek

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, geçtiğimiz yıl arkasında büyük bir sinema hazinesi bırakarak 91 yaşında aramızdan ayrılan usta sinemacı Jean Luc Godard anısına Fransız Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinemaevi