Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Ermenek’te akademik kurul toplantısına katılarak bir dizi temasta bulundu.
Rektör Gavgalı ilk olarak Ermenek Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen akademik kurul toplantısına katıldı. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi öncesinde gerçekleştirilen akademik kurul toplantısında akademisyenlerle bir araya gelen Gavgalı, yüksekokul bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgiler aldı. Prof. Dr. Mehmet Gavgalı toplantı sonrası yüksekokul bünyesinde görev yapan akademisyenlere akademik teşvik başarı belgelerini takdim ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Kurul toplantısının ardından KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı’yı ziyaret etti. Rektör Gavgalı, Başkan Arı’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak, Ermenek Meslek Yüksekokuluna verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Başkan Arı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek nazik ziyaretleri için Rektör Gavgalı’ya teşekkür etti.

'Rektör Gavgalı 'Ermenek dünyanın önemli turizm merkezlerindendir'
Rektör Gavgalı, Ermenek ziyaretleri çerçevesinde Ermenek Yukarı Çağlar Köyü’nün kuzeyindeki Hisarkaya ya da Sultan Tahtı olarak isimlendirilen yamaçlarda yer alan Sbide Antik Kenti, dünyanın üç büyük mağarasından biri olan Maraspoli Mağarası, Karamanoğulları için önemli bir kale olan Ermenek Firan Kalesi ve Santral Park’ı da ziyaret ederek tarihi yapılar hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Ermenek ilçesinin tarihi ve kültürü ile dünyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Rektör Gavgalı, 'Ermenek ilçemiz, sahip olduğu coğrafi yapısı, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın önemli turizm bölgelerindendir. İlçede bulunan Maraspolis Mağarası dünyanın üç büyük mağarasından biridir. Mağaranın ne kadar uzun olduğu hala gizemini korumaktadır. Bu önemli mağara içerisinde bulunan yeraltı nehrinden ilçenin içme suyu ihtiyacı karşılanmaktadır. Ermenek ilçemizin bir başka tarihi öneme sahip olan değeri Firan Kalesi’dir. Karamanoğulları Beyliği’nin önemli bir kalesi olan Firan Kalesi Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’ isimli kitabında da yer almaktadır. Sbide Antik Kenti’nde ise kazı çalışmaları halen devam etmektedir. Zengin su kaynaklarına sahip olan kentte, ikili ve üçlü lahitlerin yer aldığı mezar odaları, aslan kabartmalı kaya lahitleri, kentin doğusunda yer alan üç nefli bazilikal planlı kilise ile vaftizhane kentte karşılaşılan önemli mimari yapılardır' şeklinde konuştu.