Anadolunun her köşesinde basılmadık yer bırakmayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur’un yeni durağı Nevşehir Hacıbektaş ilçesinde Alevi Kültürü ve Cemevi Külliyesinin temel atma töreni oldu.

Uygur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının kurulduğunu dile getirdi.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve Filiz Kılıç, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Tarhan, Horasanlılar Derneği Federasyonu yönetim Başkanı Mehmet Şahin, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Uygur, temel atma törenindeki konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Sözlerime başlamadan önce burada bulunan çok kıymetli misafirlerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın muhabbet ve selamlarını iletmek istiyorum.

Bugün Horasan Erenleri Cem ve Kültür Evi Külliyesi temel atma töreni vesilesiyle Alevi-Bektaşi kardeşlerimizle muhabbetimizi güçlendirmek için bir aradayız. Bu eserin Alevi Bektaşi kardeşlerimize, şehrimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye, Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel’e, Horasan Erenleri Dernek Federasyonu olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu toprakların canı olan Hz Hünkâr Hacı Bektaş-i Veli’yi de anmadan geçmek mümkün değildir. Geçtiğimiz günlerde Hakk’a yürüyüşünün 752. yıl dönümü olan Hacı Bektaş-i Veli’nin; çağları aşarak, dünyanın dört bir yanına yayılan ilim ve irfan yolunun kaynağını yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’den aldığı “4 kapı 40 makam” esasıyla yaptığı hizmetleri, burada kurulacak olan Külliyemizde imanla, tövbeyle, tevazuyla, edeple yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Kıymetli Canlar,

Geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevini kurduk. Bu atılımımızın Anadoludaki Alevi-Bektaşi ocakları ile bu ocaklardaki mürşitler ve canlar tarafından sevinçle karşılandığını gördük. Sevgili Peygamberimizin “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.” düsturuna sıkı sıkıya sarılarak bizi ayrıştırmaya çalışanlara inat birlik ve beraberliğimizi muhabbet ve sevgiyle Türkiye Yüzyılı’nda da yeni atılımlarla sürdürmeye devam edeceğiz.

Bulundukları coğrafyayı aşarak bütün dünyaya öğretileriyle ışık tutan; Hacı Bektaş-ı Veli, Hoca Ahmet Yesevi, Ahi Evran, Yunus Emre ve Mevlana gibi Hakk dostu önderlerimizin, gönül dostlarının nasihatleriyle Türkiye Yüzyılını hep beraber inşa edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken Sayın Cumhurbaşkanımızın tevhidimiz diyerek dilimizden düşürmediğimiz Hz Hünkâr’ın “bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözlerini hatırlatarak birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak külliyemizin Alevi-Bektaşi kardeşlerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ekliyorum bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım ve hep birlikte Türkiye olalım inşallah.

Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Konuşmanın ardından okunan dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde protokol üyeleri, temele ilk harcı döken butona bastılar.

Nevşehir halkının Uygur’a olan ilgi ve muhabbeti dikkatlerden kaçmadı. (Ebru Erdem)