Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Yenidoğan Mahallesinde yapımı tamamlanan 4-6 yaş Kuran Kursu düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Yenidoğan Mahallesinde yapımı tamamlanan 4-6 yaş Kuran Kursu düzenlenen törenle hizmete girdi.
Yenidoğan Mahallesindeki 4-6 yaş Kuran Kursu açılış törenine Kaymakam İsmail Tosun, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İl Müftüsü İrfan Açık, İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol, din görevlileri, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreni Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı,
Törenin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol,' Diyanet İşleri Başkanlığımız her kademedeki vatandaşlarımıza hizmet vermek için gayret etmektedir. İlçemizde 4-6 yaş Kuran kursumuz sadece Yeşilhisar Mahallesinde olduğundan Yenidoğan Mahallesinden oraya öğrenci taşımak zorunda kalıyorduk. Haliyle servis ile taşımak sıkıntılı oluyordu. Bu nedenle Yenidoğan Camimiz yanında bulunan bina müsait olduğu için oraya 4-6 yaş Kuran kursu yapmayı düşündük. Konuyu Kaymakamımıza açtık. Teklifimizi kabul eden Kaymakamımız 4-6 yaş Kuran kursunun yapım aşamasında bizlere destek verdi. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, İl Müftülüğümüzün ve hayırseverlerimizin yardımlarıyla 4-6 yaş Kuran kursunun yapımını tamamladık. Belediyemiz proje, çevre düzenlemesi ile araç gereç hususunda her zaman bizlere destek oldu. Çocuklarımızda 4-6 yaş çok önemli. En azından okula gitmeden Kuran Kursunda bir besmeleyi, Kur’an harflerini öğrensinler. Ayrıca sosyal yönleri gelişsin. İnşallah en iyi şekilde burayı kullanırız. Yeni açılmış olmasına rağmen 2 sınıfımızın olduğu Kuran Kursumuza sabahçı ve öğlenci olmak üzere 26 öğrenci devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde daha çok çocuğumuza hizmet ederiz inşallah' dedi.
Törende yaptığı konuşmada Yenidoğan Mahallesinde açılan 4-6 yaş Kuran Kursu için belediye olarak her türlü destek ve imkanı sağladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Fatih Çalışkan,' Bugün ilçemize kazandırılan ikinci 4-6 yaş kuran kursu açılışını yapmak bizlere büyük mutluluk vermektedir. Yerel yönetimler olarak din eğitiminde yapılacak olan bütün çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. İlgiyle başlayıp, sevgiyle büyüyen ve daha da büyüyeceğine yürekten inandığım bu güzel hizmete emeği geçen herkese ve bugün buraya teşrif eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Yenidoğan Mahallesi 4-6 yaş Kuran Kursumuz ilçemize hayırlı olsun' dedi.
Törende söz alan Kütahya İl Müftüsü İrfan Açık,' 4-6 yaş kuran kurslarımızın yapımı, inşası, ihyası hususunda siz değerli kardeşlerime o kadar önemli o kadar müspet o kadar aziz bir iş yaptığınızı ifade etmek isterim. Şimdi bizim kuran kurslarımızda yavrularımız 'Allah' diyorlar,' Peygamberimiz' diyorlar, ' Vatan, toprak' diyorlar, 'Bayrak' diyorlar, ' Şehit, gazi' diyorlar, ' Devletimiz, milletimiz' diyorlar. Bu çocuklarımız, yavrularımız temiz yüreklerini temiz inançla, temiz değerlerle, maddi ve manevi değerlerimizi en güzel şekilde o genç dimağlarına elimizden geldiği kadar vermeye çalışıyoruz' dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü İrfan Açık tarafından dua yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri Kuran Kursunun sınıflarını gezerek çocuklarla sohbet etti. Törende halkı lokma dağıtımı yapıldı.