Samsun’da 2014 yılında başlatılan 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi' ile 95 bin öğrenci yüzme öğrendi.

Samsun’da 2014 yılında başlatılan 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi' ile 95 bin öğrenci yüzme öğrendi. Yeni eğitim-öğretim döneminde de devam edecek olan projede bu yıl yüzme öğrenecek öğrencilerle birlikte bu sayı 100 binin üstüne çıkacak.
Samsun Valiliği tarafından başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında sürdürülen Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi ile ilkokul 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yüzme öğretiliyor. Proje çerçevesinde 2014 yılından bu zamana kadar 95 bin öğrenciye yüzme öğretildi.
Geleceğe Kulaç Atıyoruz ile Buzda Satranç Projelerinin açılış töreni Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Törende konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, 'Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız Samsun’da gençlerimiz spor yapması anlamında çok kıymetli tesisleri imza atmışlardır. Gençlerimizin, çocuklarımızın spor yapmaları için büyük imkanlar oluşturmuşlardır. Burada hep birlikte devamını sağlayacağımız projeler ile sevgili yavrularımızın, gençlerimizin spor yapmalarına yeni imkanlar sağlayacağız' dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, proje çerçevesinde 100 bine yakın öğrencinin yüzme öğrenmesinin sağlandığını belirterek, 'Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte Valiliğimiz önderliğinde Türkiye’nin en kapsamlı projelerinden birini yapıyoruz. Sanıyorum ki bu sporu devam ettirerek dereceler alan öğrencilerimiz de vardır' diye konuştu.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, '2014 yılından bu yana sürdürülmekte olan ’Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projemizde’, bugüne kadar 95 bin öğrencimizin yüzme sporuyla tanışmasını sağladık. Denize olan kıyılarının uzunluğu, baraj gölleri ve ırmaklarının sayısının fazla olması itibarıyla yüzme bilmenin büyük önem arz ettiği şehrimizde, bir tek yavrumuzun bile boğulma vakasıyla karşılaşmasına engel olabildiysek projemiz kelimelerle anlatılamayacak bir değere sahip demektir. 2022 yılında başlayan bir başka sportif projemiz Buzda Satranç oldu. Bugüne kadar bin 151 öğrencimiz, eğitimlere katılarak zeka ve bedensel aksiyonun dengeli bir birleşimi olan curling sporunda önemli mesafeler kat ettiler. Eğitsel kazanımların sosyal hayata teması noktasında, üç projemizde de büyük bir başarı elde ettiğimizi görüyoruz. Eğitimin çerçevesini dört duvarla sınırlandırmak elbette mümkün değil. Bu açıdan akademik başarının yanı sıra kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde gösterilen başarının önemine samimiyetle inanıyoruz' şeklinde konuştu.
Projelerde yeni dönem açılış töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.