Balıkesir Üniversitesi’nin ortaklığında düzenlenen İpek Yolu ve Ötesi: Bir Mekan Bir Yol, Göç, Turizm, Ekonomi Politik Kongresi (SIRCON2023), 3-6 Ekim tarihleri arasında Özbekistan-Taşkent’te yer alan Alfraganus Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Özbekistan’ın Taşkent şehrinde düzenlenen kongreye Türkiye Özbekistan Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar, Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov katılırken Balıkesir Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, beraberinde Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Köroğlu ve Tıp Fakültesi Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayla Avcıkurt ile birlikte katıldı.

Türkiye’den ve farklı ülkelerden çok sayıda üniversite rektörü ve akademisyenin yanı sıra farklı alanlardan katılımcıların da yer aldığı kongrenin açılışında “Kültürel Miras ve Turizm” konulu bir bildiri sunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ayrıca Alfraganus Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerine “Türkiye’deki turizm alanında uygulamalar ve bölgesel kalkınma” konulu bir ders verdi.

Kongrede ayrıca; Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Köroğlu, “Antik Dönemde Göç: Aeneas’ın Yolculuğu ve Aeneas Kültür Rotası’na Uzanan Hikayesi” konulu tebliği sunarken, Turizm Fakültesi öğrencilerine de turizm rehberliği konusunda ders verdi. Kongrede, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayla Avcıkurt da etkinlikte “Türkiye’de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’’ hakkında bir sunum yaparken, Alfraganus Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine “Mitokondri DNA’sı ve Mutasyonları” dersi verdi.

Özbekistan ziyaretinde Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammadismoil Mahmudov ve mevkidaşlarıyla görüşen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Balıkesir Üniversitesi ile Alfraganus Üniversitesi arasında başta turizm ve tıp alanı olmak üzere pek çok alanda iş birliği sürecinin başlatıldığını belirterek, Balıkesir Üniversitesi olarak yeni dönemde her alanda öncü olma hedefi ile ulusal ve uluslararası bilimsel etkinlerde yer almaya devam edeceklerini ifade etti. (Haber Merkezi)