AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi anmak, yaşatmak ve tanıtmak maksadıyla Kırşehir’de düzenlenen 36. Ahilik haftası kutulama programına katıldı.

Programlarına ilk olarak Kırşehir İl Başkanlığını ziyaret ederek başlayan Uygur, teşkilat mensupları ve parti üyeleri ile bir araya geldi. Ziyareti esnasında “Türkiye Yüzyılı” hedefine güçlü adımlarla ilerleyeceklerini söyledi. Aşk ile koşan yorulmaz düsturuyla ülkemiz ve milletimiz için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz vurgusu yaptı.

Uygur, Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen kadın kooperatifleri mensupları ile fuar alanında bir araya geldi. Fuar sergi alanını gezerek üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Ülke ekonomisine kattı sağlayan tüm girişimci kadınlara bol kazançlar dileyerek teşekkürlerini iletti.

Ahilik alanında açılmış ilk müze olma özelliği taşıyan ve Kırşehir Valiliği tarafından il kültür ve mirasına kazandırılan ahilik müzesine İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları ile birlikte ziyarette bulunan Uygur, müzenin ülkemize ve Kırşehir’imize hayırlı olması temennilerini iletti.

Uygur, Ahi Evran-ı Veli’nin 800 yıl öncen hayata geçirdiği Ahi pilavı ve helvası dağıtımına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi, pilav ve helva ikramında bulundu. Geleneklerini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam eden Ahi esnaflarının Ahilik haftasını kutladı.

Programına Ahi teşkilatı anlayışını şehirlerinde yaşatmaya devam eden Kırşehirli esnafların dükkanlarını ziyarette bulunarak devam eden Uygur, esnaflarla sohbet edip taleplerini dinledi. Kazançlarının bol, bereketli olmasını dileyerek hoş sohbetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ülkemiz için çalışan, üreten ve emek veren tüm esnaf ve sanatkarların her daim yanlarındayız mesajı veren Uygur bir sonraki durağında Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahattin Öztürk ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti ve ahilik haftalarını kutladı.

Programına hız kesmeden devam eden Uygur, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kırşehir Şube Başkanı Mutlu Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyarette bulundu. Aziz şehitlerin emaneti ailelerinin ve kahraman gazilerin her zaman yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Uygur, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şube Başkanı Kemal Parlak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek program akışına devam etti. Samimi bir havada geçen ziyaretinde Devletini ve milletini canından öte tutan tüm Gazilere şükranlarını iletti.

Ahilik Haftası Kutlama programının son durağı, Fatma Bacı Sevgi Evleri ziyareti oldu. Miniklerle bir araya gelen ve her biriyle yakından ilgilenerek miniklerin sevgisini kazandı. Uygur, bugün olduğu gibi her zaman devletimizin şefkatli eli, geleceğimizin emanetçisi kıymetli çocuklarımızın üzerinde, dedi. Ziyarete Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve İl Başkanı Seher Ünsal eşlik etti.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’a Kırşehir halkının, Ahi esnafının yoğun ilgisi ve samimi muhabbetleri gözlerden kaçmadı. (Rabia Şevval Çakmak)