Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, deplasmanda Boğaziçi Baskeytbol’u 74-52 mağlup etti. 3. Haftayı da kayıpsız geçen Körfezin Melekleri liderliğini sürdürdü.

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 3. Hafta mücadelesinde İstanbul’da TourismX Boğaziçi Basketbol’un konuğu oldu. Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada Edremit temsilcisi farklı kazanarak 3. Haftada sonunda 3. galibiyetini alarak kayıpsız olarak yoluna devam etti. Karşılaşmanın ilk periyodunu 16-7 önde tamamlayan Yeşil-Sarılı Edremit ekibi soyunma odasına da 38-24 önde gitti. 3. Periyotta ev sahibi etkili olmak isterken Edremit Belediyesi Gürespor rakibine izin vermedi ve final periyoduna 48-41 önde girdi. Son periyotta oyuna ağırlığını koyan Gürespor rakibinin sadece 11 sayı üretmesine izin verirken rakip potaya bıraktığı 26 sayı ile karşılaşmadan 74-52 galip ayrılmayı başardı.

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’da 18 sayı, 15 ribaund ve 5 asistle double double yapan İrem Naz Topuz maçın yıldızı olurken Avinar Kaya 20 sayı ile maçın öne çıkan ismi oldu. Zakyia Weathersby ve Melis Uçar 9’ar sayı, Miray Uzunoğlu 7 sayı, Sümeyya Özcan 5 sayı 7 ribaund, 9 asist, Melten Topaloğlu 4 ve İrem Sözen 2 sayılı ile galibiyete katkı verdi.  Ev sahibi Boğaziçi Basketbol’da ise Lianne Monet Tillman 22 sayı, Seda Deniz ve Simge Özkutlu 8’er sayı ile oynadı. Karşılaşmada Kulüp Başkanı M. Agah Ferhatoğlu iel yönetici Yusuf Karagöz’de takımı yalnız bırakmadı. Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor 4. Hafta mücadelesinde 14 Ekim Cumartesi günü kendi sahasında Emlak Konut Gelişim’la karşılaşacak. (Edremit Belediyesi)