CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmaya devam edenler dışında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira verilmesinin yaşanan ekonomik soykırımda derde derman olmayacağını belirterek,  “Bunun neresi 100. Yıl ikramiyesi? Yazıklar olsun!” dedi.

CHP’li Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın '100. yıl ikramiyesi' diye açıkladığı 5 bin liranın emeklilerde hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattığını söyledi. “Cumhuriyetimizin 100. Yılında emeklilerimiz, 1 cumhuriyet altını değerinde yani 11.500 TL ikramiyeyi hak ediyorlar” diyen Serkan Sarı şunları söyledi:

“ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLMEMESİ HAKSIZLIK”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın '100. yıl ikramiyesi' diye açıkladığı 5 bin lira, emeklilerimizde hayal kırıklığı ve umutsuzluk yaratmıştır. Milyonlarca emeklimiz, dul ve yetimlerimiz açlık sınırını altında yaşamaya mahkum edilmiştir. Her geçen gün gelen zamlarla daha da fakirleşen emeklimiz sadaka değil kalıcı bir çözüm bekliyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında emeklilerimiz, 1 cumhuriyet altını değerinde yani 11.500 TL ikramiyeyi hak ediyorlar. Bu ekonomik soykırımda çalışmak zorunda kalan emeklilerimize ikramiye verilememesi büyük bir haksızlıktır. Emekli, dul ve yetimlerimize verilen sadaka gibi ikramiye de derde derman olmayacaktır. Bunun neresi 100. Yıl ikramiyesi? Yazıklar olsun! Sosyal güvenlikte eşitlik ve adaleti ayaklar altına alan AKP iktidarına çağrıda bulunuyoruz. Sadaka kültürü anlayışından vazgeçerek emeklilerimizin sorunlarına pansuman yapmak yerine, sorunlara derhal kalıcı çözüm üretin!”

 

(Rabia Şevval Çakmak)