AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDA SON DÜZLÜK

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın vedasından sonra herkes Balıkesir’de iktidar partisinin yeni patronu kim olacak sorusunu sormaya başladı. Parti teşkilatları Ömer Telligöz ismini isterken, başta Büyükşehir Belediye ekibi olsun çoğu AK Partili belediye Mesut Eray ismini Başkan olarak görmek istiyor. Bakalım teşkilatların istediği mi, yoksa Belediyelerin istediği mi olacak!

Ekrem Başaran’ın yaptığı duygusal vedanın ardından AK Parti şimdilik Başkansız kaldı. Herkes yerel seçimler öncesi Ekrem Başaran’ın değişmeyeceğini ve seçime onunla girileceğini öngörürken Başkan Başaran görevden affını isteyerek siyasetten çekilme kararı aldı.

Balıkesir’de AK Parti’nin patronu gözüyle bakılan Milletvekili ismail OK ile Ömer Telligöz arasındaki bağı bilen parti teşkilatları uyum içerisinde bir seçim dönemi geçirmek ve yıpranan partiyi yeniden ayağa kaldırmak için Ömer Telligöz ismini İl Başkanı olarak görmek istiyor.

Bir diğer taraftan geçmişten bu yana belediye başkanları ve ekipleriyle muazzam uyum yakalayan, bir dönem belediye başkan yardımcılığı da yapan Mesut Eray ismi Belediye Başkanlarının İl Başkanı olarak görmek istediği isim. Bakalım AK Parti Genel Merkezi bu konuda ne karar verecek.

Mart 2024 öncesi hata yapma şansı bulunmayan AK Parti belkide son kez zor bir karar verecek... Ya teşkilatları dinleyip Ömer Telligöz diyecek, ya da Belediye Başkanlarına güvenip Mesut Eray’ı ilan edecek! (Ebru Erdem)