Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, görev süresini doldurarak ayrılacağı rektörlük görevine atanacak ismin yakın zamanda açıklanacağını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin rektörlük pozisyonu için başvuru almaya başlamıştı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü olarak 2 dönem üst üste görev yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce görevini devredecek.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in görev süresini tamamlamasıyla açılan rektörlük görevi için toplam 74 akademisyenin başvuru yaptığı öğrenildi. Rektörlük için başvuru yapan adaylar arasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık da dâhil olmak üzere Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden 11 akademisyenin pozisyon için başvurduğu belirtildi. Başvuru yapanlar arasında Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Konar ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Şahin de bulunuyor.

“74 KİŞİ REKTÖR ADAYI OLMAK İÇİN BAŞVURDU”

Konu hakkında açıklama yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Üniversitelerin 2 Ekim 2023’te yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak olması dolayısıyla yeni rektörün, bu ay içinde açıklanması ve görevine başlaması bekleniyor. YÖK, mülakata aldığı akademisyenleri bir listeyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak. Cumhurbaşkanımız, bu isimler arasından seçeceği bir akademisyeni Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne rektör olarak atayacak. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki günlerde görevimizi bir arkadaşımıza devredeceğim. Başvuru sürecinde Türkiye çapında 74 kişi rektör adayı olmak için başvurdu. Bildiğim kadarıyla YÖK değerlendirme aşamasında.”dedi.

“BİZİ DE YENİ GÖREVLER BEKLİYOR”

Yeni rektörün yakın zamanda açıklanacağını belirten Özdemir, “YÖK bu hafta veya önümüzdeki hafta başında kendini değerlendirmesini yapıp listeyi Cumhurbaşkanımıza gönderecek. Cumhurbaşkanımız da ekibiyle birlikte bir inceleme yaparak yeni rektörü görevlendirecek. Benim görev sürem normalde 17 Eylül itibariyle dolmuştu. Yakın zamanda yeni arkadaşımız görevlendirilecek. Artık bizi de yeni görevler bekliyor. Biz de yeni görev yerlerimize doğru hareket edeceğiz. İnşallah üniversitemizi daha ileriye götürecek, vicdan sahibi, çalışkan, başarılarıyla kendisini ispat etmiş bir arkadaşımız burada görevi devralıp üniversitemizin ileriye taşır.”diye konuştu. (Necdet Pekmezci)