Balıkesir Çağdaş Emekliler Derneği Başkanı Orhan Alemdaroğlu, “Boşuna emeklinin yastık altındaki birikimine göz dikiyorlar emeklilerin ne yastık altında nede yastık üstünde birikimi kalmadı.”

Zam alamayan ve açlık sınırının altına kadar düşen aylıklarıyla geçinmeye çalışan emekliler, 'Emeklilikte insanca yaşam haktır' diyerek Balıkesir Çağdaş Emekliler Derneği (ÇEDER) önderliğinde Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplandı.

Burada basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Orhan Alemdaroğlu, “Enflasyon oranları ortadayken emekliye refah düzeyini artıracak zam verilmemesini kınıyor ve reddediyoruz. Seyyanen zam bir kandırmacadır. Maaş zamları kök maaşa göre yapılmalıdır” dedi.

Tüm Emekli-Sen Balıkesir Temsilciliği ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şubesi üyeleri de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Alemdaroğlu; “İktidarın emekliye verdiği 7 bin 500 TL,  asgari ücret 11 bin 402 TL,  emekli milletvekili maaşı ise 147,000 bu hesabı biz yapmadık emekliye bir ay sonunda çekirdek parası verenlerden bir gün hesap soracağız.

Kartopu gibi büyüyen Çağdaş Emekliler Derneği, Türkiye genelinde örgütlenip emeklilerin yüzünü güldürmek için var gücüyle çalışmalarını sürdürecektir. Emeklilerin hakkını korumak için yıllar önce kurulan TÜED İşçi Derneğinin adını duyanınız var mı? Sözde işçi derneği olan bu kuruluşun üs kadrosu hükümetin kanatları altında lüks içinde yaşarken Balıkesir Şubesi de kömür ticaretiyle meşgul.  Bize kömür değil insanca yaşamamız için adaletli ücret gerekli.

Avrupalı bizi kıskanıyor diyorlar bizde ülkemize gelen Avrupalıları görünce utanıyoruz zira zamanımızın çoğu ucuz ekmek kuyruklarında geçiyor. Biz hakkımızı istedikçe çalışma bakanımız  “çalışmalar devam ediyor” demekle yetinip yastık altındaki birikimlere göz dikiyorlar. Emeklilerin ne yastık altında nede yastık üstünde birikimi kalmadı. Çok haykırdık bir daha haykırıyoruz açız aç. Biz kimseden sadaka istemiyoruz hakkımızı verin yeter. Hükümetin küçük ortağı emekli maaşlarında ki muhtemel iyileştirmeler enflasyon üzerinden olmalı hatta zammın kök ücrete yansıtılmasının beklentimiz olduğunun bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

(Rabia Şevval Çakmak)