CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI’DAN 100.YIL MESAJI.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 100’üncü yaşını yayınladığı mesajla kutladı. CHP’li Sarı, “Milli Mücadelenin verildiği savaş alanlarında kurulan, Cumhuriyet tarihi kadar köklü ve güçlü Partimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir” dedi.

CHP’li Serkan Sarı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne vurgu yaparak yayımladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partimizin yüz yıldır Türkiye’ye kazandırdıkları göğsümüzde taşıdığımız en onurlu madalyadır” diyerek şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz eseri olan demokratik, bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partimiz 100 yaşında! Halkımızın umudu Cumhuriyet Halk Partimizin 100. yılını gururla kutluyoruz. Yine gururla 100. yaşını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partimizin yüz yıldır Türkiye’ye kazandırdıkları göğsümüzde taşıdığımız en onurlu madalyadır.

Milli Mücadelenin verildiği savaş alanlarında kurulan, Cumhuriyet tarihi kadar köklü ve güçlü Partimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir. Kuvayı Milliye ruhu ile sahip çıktığımız Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarihimizin gurur sembolü olarak yarınımızın idealleriyle daha da büyüyecek, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya devam edecektir.

Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinde Cumhuriyetimizi bu güne kadar koruyan, aynı zamanda çağdaşlaşmanın tek adresi olan Partimiz, demokrasiye geçiş sürecinde, baskıcı ve karanlık günlerin aşılmasında itici güç olmuş ve olmaya da devam edecektir. Demokrasinin savunucuları olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri bizler, her zaman ve her koşulda aydınlık bir Türkiye için çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yılmaz bir neferi; bağımsızlık, özgürlük ve laik cumhuriyetin koruyucusu olarak mücadelemize devam etmekteki kararlılığımızı inançla hep birlikte sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın!

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurucumuz ve Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve Genel Başkanlarımızdan üyelerimize kadar CHP’ye emek veren ve ebediyete intikal etmiş partililerimizi şükranla anıyor, Partimizn her kademesinde omuz omuza halkımızın huzuru, refahı, mutluluğu ve aydınlık yarınları için kararlılıkla mücadele eden partili büyüklerimi, kadınlarımızı gençlerimizi ve partimize gönül veren milletimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” (Necdet Pekmezci)