Umuyoruz ki bu hatadan bir an önce dönülür ve Yüksel Hoca ait olduğu yere geri döner.

Bir cami hocasının misyonu olmalı bence. Yani sabah işe giden akşam evine dönen devlet memurundan farklı olmalı çalışma şekli. Vakit namazlarında cemaate namazını kıldırıp evine giden, Cuma günleri namazdan önce vaazı merkezi sistemden cemaate dinletip, cemaatinin yarısından fazlasının uyumasına ve Cuma Namazının son sünnetini kılmadan gitmesine ses etmeyen bir cami hocası olmamalı. Hele hele ki tam da bu zamanda...
Eskiden imamlar topluma en geniş hizmeti veren kesimdiler. Mahalle ve köy imamlarının ahalinin istediği kişiler olmasına özen gösterilirmiş. Ahalinin onayı ile beratsız olarak imamlık yapanlara da 16. Yüzyılda NAMAZCI denilirmiş
Resimde gördüğünüz kişi Balıkesir'de çoğu kişinin bildiği, özellikle GOP mahallesi ve özellikle Balıkesir OSB'de çalışanların çok yakından tanıdığı Organize Sanayi Camii İmam Hatibi Yuksel Gulmez 
Yüksel Hoca her Cuma günü Cuma Namazından önce vaazı verir. Anlattıkları ayet, sünnet, hadis ve fıkıh üzerinedir. Siyasetin 'S' sini ya da küçük bir imasını bulamazsınız. Cemaatine nasıl iyi bir Müslüman olunur onu anlatır. Nasıl iyi bir ümmet olunur onu anlatır. Önünde Kuran'ı Kerim'in ayetleri ve Peygamber (SAV) Efendimiz'in ayetleriyle cemaatine tefsir yapar. Her Cuma OSB Camii avlusuyla beraber hınca hınç dolar..
Yüksel Hoca bununla da yetinmez. Cemaatte herkesin telefonunda telefon numarası vardır. İsteyen istediği zaman arar ve istediği soruyu çekinmeden sorar, Balıkesir'de yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek için çabalar, Balikesir'de toplanan erzakları Suriye'de ihtiyacı olanlara elleriyle dağıtır.
Yüksel Hoca'yı burada anlatmak kolay değil. Arkasında namaz kılmak ve sohbetini dinlemeniz, tanımanız gerek. Yüksel Hoca böyle hocalık yaparken ne olduysa oldu ve Cuma günleri Cuma Namazından önce sohbete başka Hoca gelmeye başladı. Şu anda da sohbete gelen hocamız namazdan önce vaaz verirken Yüksel Hoca arkada bekliyor. Namaz vakti geldiğinde Yüksel Hoca Cuma Namazını kıldırıyor, minbere çıkıp diyanetin hutbesini okuyor. Müftülüğe bu durumu sormak için giden bir cemaatin aldığı cevaba göre bu durum müftülüğün kararı, ya da diyanetin...
Yüksel Hoca Balıkesir'in önemli isimlerinden hocalarından biridir. Allah'ın dinine, Peygamber Efendimiz (SAV) e bu kadar saldırı varken... İnsanların Allah'ın dinini, sünneti dinlemek, daha iyi anlamak için arkasını hınca hınç dolduran cemaati, niçin Yüksel Hoca'dan ayırıyor diyanet. Suya sabuna dokunan, üst tondan konuşan ama Hak konuşan biridir Yüksel Hoca.
Balıkesir Organize Sanayi Camii Cemaati Yüksel Hoca'nın Cuma Namazından önce verdigi sohbeti özledi. Sohbete gelen diğer hocalara da saygısı elbette vardır cemaatin. Ama şuna inanın ki benim bildiğim Cuma'ya gelmeyen bir çok arkadaşım Yüksel Hoca için Cuma Namazı kaçırmıyor. Biz NAMAZCI istemiyoruz. İmam Hatibimiz Yüksel Hoca'yı istiyoruz.
Müslümanların İslam Dini'ni dinlemeye ihtiyacı var. Cemaatlere de güven sarsılmışken İslam Dinini anlatmak diyanetin asli görevi olmalıdır. Yüksel Hoca ve onun gibiler olmasa Kuran'ı Kerim tefsirini nereden dinleyecek Müslüman.
Devletin ve Diyanet'in Yuksel Gulmez ve onun gibi hocaları cemaatten uzaklaştırmak yerine onlara daha çok sahip çıkmalı, NAMAZCI hocaların da Yüksel Hoca ve diğerleri gibi imamlık yapmaları için teşvikte bulunması gerekiyor.
Umuyoruz ki bu hatadan bir an önce dönülür ve Yüksel Hoca ait olduğu yere geri döner.