Ulusal UMKE haftasında 10.Bölge koordinatör il olan Balıkesir'de bölge illerinin de katılımı ile UMKE Temel Eğitim Süreci düzenlendi.

Balıkesir'de düzenlenen UMKE Temel Eğitim Süreci'ne Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin ziyarette bulundu. UMKE personeli olmak için eğitime katılan 23 sağlık personeli tatbikat senaryosu gereği sahada simule edilen çevresel aciller , sistem travmaları , çeşitli medikal tablolar, dar alanlarda enkaz altı medikal müdahale ve kurtarma, olağan üstü afet durumlarında lojistik altyapı için çadır kurulumu, doğada hayatta kalma, ekip çalışması, hasta taşıma teknikleri, çoklu trafik kazalarında medikal kurtarma, triaj kuralları, olay yeri yönetimi, derin kuyu ve yüksek irtifada kurtarma etaplarında çalışma yapıldı.
Temel eğitim kampında incelemelerde bulunan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin,  tatbikata katılan personellerin UMKE haftasını tebrik etti. (Haber Merkezi)