Balıkesir Üniversitesi bünyesinde teknik bölüm ve programların uygulamalı çalışmalarını gerçekleştirmesi için kullandığı teknik ve mesleki beceri laboratuvarlarına, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi binası içerisinde yeni yer tahsis edildi.

Gerçekleştirilen yeni tahsis kapsamında Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Demirtaş, Genel Sekreter Yemliha Yanar, meslek yüksekokulu müdür yardımcıları ve Genel Sekreter yardımcıları ile birlikte Balıkesir Meslek Yüksekokulunun eski ve terk edilen binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapılan planlama dahilinde eski binada yer alan bütün laboratuvar malzemelerinin ve ders materyallerinin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi binası içerisinde açılan Teknik ve Mesleki Beceri laboratuvarları alanına taşınması kararlaştırılarak ilgili malzemelerin yeni kullanım yerleri belirlendi. (Necdet Pekmezci)