Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu 4-D, 4-E sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Erden Eryüzlü ve Nizamettin Güngör ile birlikte Balıkesir Maden Tetkik ve Arama Bölge Müdürlüğüne bir gezi yaparak Fen Bilimleri dersini burada işlediler. 

MTA Bölge Müdürlüğünde Jeoloji Mühendisleri Şahset Küçükefe ve Hakan Aygün öğrencileri karşılayarak, kurum ve çalışmaları hakkında bilgilendiren bir sunum yaptıktan sonra, öğrencilerin dünyanın yapısı, oluşumu, kayaçlar, madenler, mineraller, fosiller ve depremle ilgili sorularını cevaplandırdılar.  Öğrenciler daha sonra kurumda bulunan müzeyi gezerek kayaç ve fosil örneklerini inceleme fırsatı buldular. Oldukça ilgilerini çeken kayaçları incelerken hem eğlendiler hem öğrendiler. 

“VERİMLİ BİR GEZİ OLDU”
4-E sınıf öğretmeni Nizamettin Güngör, "Bu gün Fen Bilimleri dersini MTA 'da yaptık. Öğrencilerimiz maden, mineral ve fosil örneklerini gözlemleme ve yakından inceleme fırsatı buldular. Ayrıca Yerkabuğunun yapısı ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap bulmaya çalıştılar. Onlar için çok verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimizin Yer bilimleri konusunda farkındalık kazandıkları tema gezimizde bizlere yardımcı olan Balıkesir MTA Bölge Müdürü V. Özgür Özgüç'e, Jeoloji mühendisleri Şahset Küçükefe ve Hakan Aygün'e samimi ve içten karşılamaları için çok teşekkür ediyoruz, dedi. (İHA)