Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, uluslararsı akademik iş birlikleri çalışmaları kapsamında Özbekistan’da yer alan Gülistan Devlet Üniversitesini ziyaret ederek, bir dizi inceleme ve görüşmede bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, ziyareti kapsamında Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Hadciev Muhsin Tadcieviç ile görüştü. Kurumlar arası iş birlikleri alanları ve geleceğe dönük ortak çalışmaların da değerlendirildiği ziyarette, Gülistan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zıkrıyayev Zakir, Gıda Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Karim Sattarov ve Tercüman Mansur Nurioglu da hazır bulundu. Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Hadciev Muhsin Tadcieviç, kurumlar arası iş birliği çalışmaları ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay’a da teşekkür etti.

Üniversitede gerçekleştirilen bir panele de konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Murat Doğdubay, Gastronomide yeni yüksek teknoloji işler ve alanlar başlıklı bir sunum yaptı. Gülistan Devlet Üniversitesi laboratuvar ve dersliklerini de ziyaret eden Doğdubay, Gıda Enstitüsünde öğrenim gören 4. sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek, öğrencilere ve akademisyenlere Balıkesir Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. (Rabia Şevval Çakmak)