Balıkesir Üniversitesi, geçtiğimiz gün uğradığı saldırı sonucu vefat eden, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman için tek yürek oldu.

Turizm Fakültesi Kadın Voleybol Takımının, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Rektörlük Kupası kapsamındaki maçı öncesinde Ata Emre Akman için anma programı gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi öğrencileri, maça siyah giyerek fakülteden gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından gelirken, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversite üst yönetimi ve Turizm Fakültesi üst yönetiminin de katıldığı programda, Ata Emre Akman için saygı duruşunda bulunuldu. Maç seremonisine; Ata Emre Akman için hazırlanan “Başımız Sağolsun” yazılı pankart ile çıkan sporcu öğrenciler de kollarına taktıkları siyah bantla bir kez daha arkadaşlarını andı.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu “Bir anlamda duygularımızı dile getirerek protestomuzu ortaya koyarak yerimizi belli etmiş oluyoruz. Bizim kültürümüze ve inancımıza göre bir insanı haksız yere öldürmek, yeryüzündeki bütün insanları öldürmek kadar kötü bir şeydir. Bu olay bizlere uyuşturucuyla neden mücadele etmemiz gerektiğini de çok net olarak öğretiyor ve hatırlatıyor. Hem birey olarak hem de toplum olarak bu işin karşısında durmamız gerektiğini bize hatırlatıyor. Öğrencilerimize göstermiş oldukları hassasiyetleri ve vefaları için teşekkür ediyorum. Biz de bu işi takip edeceğiz. Ata Emre’nin ailesi ile de görüştük. Hukuk yoluyla da bu işin takipçisi olacağız. Üniversite olarak bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Gerçekleşen programda; Rektör Oğurlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı.

Ata Emre Akman’ın arkadaşları ayrıca; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köroğlu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cemali Buzlukçu ve Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Durak ile birlikte Akman’ın kabrini de ziyaret ederek vefat eden arkadaşları için dua ederken, görüştükleri ailesine de taziyelerini iletti.

(Balıkesir Üniversitesi)