Balıkesir’in ilk piyano yarışması ve festivali ZİHNİLATİF Türk Devletleri Uluslararası Piyano Yarışması & Balıkesir Piyano Festivali için başvurular 1 Eylül 2023’de başladı.

Proje yürütücüsü ZİHNİLATİF Derneği olan uluslararası etkinlikte T. C Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Kent Konseyi gibi şehrin lokomotif ve gözde kurumlarının yanı sıra Do-Re Müzik gibi Türkiye’nin en seçkin markaları da bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle ülkemizin yetiştirdiği değerli piyanist Gökhan Aybulus’un jüri başkanlığında düzenlenen yarışmanın yürütücüsü olan ZİHNİLATİF Derneği; üstün yetenekli çocukların gelişimleri için kurulmuş, pek çok etkinlik ve projeye başarıyla imza atmış, kuruluşta yerel, yaptığı proje ve etkinliklerde ulusal olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Andrev Pisarev, Herbert Schuch, Murad Adıgüzelzade, Gülnara Aziz, Başar Can Kıvrak ve Cem Babacan’dan oluşan seçkin jüri heyeti, hem verecekleri resitaller hem de Balıkesirli genç müzisyenlerle yapacakları ustalık sınıflarıyla, Balıkesir’in sanat yaşantısında canlılık yaratacaklar.

Birçok resitalin yanında festivalin açılış ve kapanış konserleri ise Tarık Tal ve Artun Hoinic yönetiminde Balıkesir Kültür Orkestrası dünyaca ünlü notaları şehrin müzikseverleriyle buluşturacak.

11-14 Aralık 2023 tarihleri arasında Balıkesir AVLU Kültür Merkezi’nde yapılacak olan yarışma ve festivale Türk dünyasının tüm ülkelerinden genç piyanistlerin başvurması bekleniyor. Yarışmada dünyaca ünlü piyanistlerin önünde yarışacak genç Türk piyanistlerin uluslararası düzeyde deneyim kazanarak dünyanın tüm konser salonları için müzikal açıdan güçlenmeleri amaçlanıyor.

Yarışma hakkında detaylı bilgi ve başvuru koşullarına 

https://zihnilatifpiyanofestivali.com/   adresinden ulaşılabilir. (Necdet Pekmezci)