Ayvalık Belediyesi Mahalleevleri çatısı altındaki, üretici kadınların bir araya gelerek ürettiği el emeği hasır ürünlerin malzemeleri tamamen doğal, %100 organik.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in üzerinde hassasiyetle durduğu mahalleevleri projesi 5 mahallede de dolu dizgin devam ediyor. Kurslara katılan kursiyerler hem eğleniyorlar hem de zamanlarını en verimli şekilde değerlendirip öğreniyorlar.

Bu kapsamda sepet örücülüğü kursuna katılan mahalleevleri çatısı altındaki kursiyeler, doğal ortamındaki sazlık alanlardan özenle seçerek topladıkları kamışları kurutup kursta öğrendikleri el sanatı sepet örücülüğü tekniğiyle birbirinden güzel ürünlere dönüştürüyor. Böylelikle maliyeti minimum seviyeye düşüren kursiyerler dekorasyonun en güzel parçalarından hasır ürünleri uygun fiyatlarla mahalleevleri standlarında Ayvalık’ta alıcıların beğenisine sunuyorlar.

Ayvalık Belediyesi Mahalleevleri çatısı altında kadın emeğinin güzelliği ve görsel şahaneliği naif bir şekilde tasarımlarla buluşurken, kadınlar hem keyifli hem de verimli zaman geçiriyorlar. Bu çatının altında umut var.