Çorbaların arasında en lezzetlisi ve şifa deposu olan çorbadır Tarhana Çorbası.

Un, yoğurt ve sebzeden oluşan fermente bir karışım olan tarhana ile yapılan geleneksel bir Türk çorbasıdır. Bu çorba sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası da var ve bu da onu Türk mutfağında popüler bir seçim haline getiriyor. Tarhana Çorbası'nın en önemli malzemelerinden biri de iyi bir probiyotik kaynağı olan yoğurttur. Bu canlı bakteriler bağırsak sağlığına faydalıdır, sindirime yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Tarhananın fermantasyon süreci aynı zamanda çorbanın besin değerini de artırarak onu iyi bir vitamin ve mineral kaynağı haline getirir. Besleyici olmasının yanı sıra tarhana çorbası, soğuk aylarda pek çok kişinin severek tükettiği rahatlatıcı bir yemektir. Sıcak ve doyurucu çorba genellikle çıtır ekmek veya bir tür Türk ekmeği olan pide ile servis edilir. Çorbanın aroması o kadar baştan çıkarıcıdır ki herkesi kendisine çekebilir. Tarhana çorbası hazırlamak için tarhana karışımı kaynayan suya ilave edilerek koyulaşana kadar pişirilir. Çorbanın lezzetini arttırmak için domates, biber, soğan gibi sebzeler de eklenir.