Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu tarafından organize edilen iftar programına katıldı.

Programda bir konuşma yapan Eray, kendisinin de Yörük olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Bizler Orta Asya’nın bozkırından çıkıp bir sel gibi Anadolu’ya, oradan Balkanlara, Avrupa’ya akan kutlu bir medeniyetin varisleri olarak buradayız. Biz; vatanımızı, vatandaşımızı sevmenin, ona hizmetkâr olmanın gayreti içerisinde bir Türk Milliyetçisiyiz. Biliyoruz ki, halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Ne mutlu bizlere ki; kaynağımız sağlam, kaynaşmamız engin, kökümüz derin, tarihimiz devasa, milletimiz büyük ve adı da Türk Milletidir Türk.” dedi.

ALTIEYLÜL’E YÖRÜK VE TÜRKMEN KÜLTÜR MERKEZİ

Coşkulu konuşmasına Ayvatlar Yörük ve Türkmen Şöleni’ni hatırlatarak devam eden Eray, “ 2015-2016 yılları arasında Altıeylül Belediyesi Başkan yardımcılığım dönemimde gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ayvatlar Yörük ve Türkmen Şöleni, sadece yerelde değil, uluslararası arenada ses getirmiş bir şölen oldu. Maalesef o günden bu güne kadar aynı derecede şölen yapılamadı. İnşallah Altıeylül Belediye Başkanı olduğumuz günden itibaren kültürümüze katkı sunacak projelerimiz olacak.   Benim bir hayalim vardı, Yücel Yılmaz Başkanı arayıp ‘bu akşamki iftar programında Yörük kardeşlerimle bir araya geliyorum. Aklımda böyle bir proje var.’ diyerek hayalimi anlattım. O da bana, ‘Mesut abi, bunun müjdesini verebilirsin. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak arkandayım.’ dedi. Biz Balıkesir’e, Altıeylül’e sadece Balıkesir’in değil, Türkiye’ye örnek olacak bir Yörük Türkmen Kültür Merkezi kazandıracağız. Bu merkezi Altıeylül’e kazandırmanın heyecanı ve gayreti içerisinde olacağımızı belirtirken, huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Bu işler tek başına olmaz. Eğer arkanızda; büyükşehir belediyesi, merkezi hükümet, bakanlar olmazsa, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmazsa, adım dahi atamazsınız. Ayvatlar köyünden çıkmış bir Yörük kardeşiniz olarak, aynı heyecan ve aşk içerisinde görev yapacağıma, sizlerin hizmetkârı olacağıma söz veriyorum. Gönlü vatan ve bayrak sevgisiyle yanıp kavrulan millet sevdalıları Yörük kardeşlerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.